Sari la conținut

Lego, cel mai mare producător mondial de jucării

lego-cel-mai-mare-producator-mondial-de-jucarii

Producătorul danez de jucării Lego a trecut în faţa rivalului american Mattel, producătorul păpuşilor Barbie, devenind cel mai mare producător mondial de jucării datorită creşterii vânzărilor sale în urma filmului Lego Movie, transmite AFP.

În primele şase luni ale acestui an, vânzările Lego au crescut cu 11% până la 11,504 miliarde coroane (2,11 miliarde de dolari), în timp ce vânzările rivalului american Mattel au scăzut cu 7% până la 2,01 miliarde de dolari. Profitul net al Lego a crescut şi el cu 14% până la 2,7 miliarde de coroane, mai mult decât profitul înregistrat de Mattel în perioada similară, scrie agerpres.ro. 'Produsele asociate cu Lego Movie au dat un impuls semnificativ vânzărilor noastre în primul semestru al acestui an', a declarat directorul financiar de la Lego, John Goodwin. Aceasta a adăugat că firma speră ca vânzările sale să profite şi după ce Warner Brothers va lansa versiunea pe DVD a filmului Lego Movie. La finele lui 2013, Lego avea 11.755 de angajaţi la nivel mondial. Grupul danez nu a fost afectat de criza economică având în vedere că cifra sa de afaceri s-a triplat comparativ cu cea înregistrată în primul semestru din 2008.

Lego este interesat să crească pe piaţa din Asia, unde vânzările sale sunt relativ mici comparativ cu cele înregistrate pe pieţele mature din Europa şi America de Nord. În luna aprilie a acestui an Lego a inaugurat un nou birou la Shanghai şi de asemenea a început lucrările de construcţie la prima sa uzină din China, facilitate amplasată la Jiaxing.

Comentarii

Ultimă oră