Sari la conținut

Legea „dării în plată” se întoarce în Parlament

legea-darii-in-plata-se-intoarce-in-parlament

Preşedintele Klaus Iohannis va cere Parlamentului reexaminarea legii privind stingerea creanţelor prin darea în plată a bunurilor ipotecate, conform unor surse oficiale.

Şeful statului este de acord de principiu cu această lege, dar consideră că nu este formulată foarte corect din punct de vedere al tehnicii legislative.

Potrivit analizei făcute la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, în actul normativ adoptat de Parlament există termeni definiţi diferit pe parcursul legii, textul acesteia făcând, totodată, foarte multe derogări de la Codul civil. Şeful statului va formula, în cererea de reexaminare, obiecţii în acest sens, considerând că Parlamentul trebuie să găsească alte soluţii legislative decât aceste derogări. Reamintim faptul că, legea dării în plată – aşa cum este deja cunoscută – a fost iniţiată de deputatul liberal braşovean Daniel Zamfir şi prevede stingerea creditelor ipotecare ale căror rate ce nu mai pot fi susţinute de cetăţeni prin cedarea către bancă a imobilului achiziţionat prin acel împrumut. Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Ultimă oră