Sari la conținut

Lecţii gratuite pentru iniţierea proiectelor culturale (Galerie FOTO)

lectii-gratuite-pentru-initierea-proiectelor-culturale-galerie-foto-

Nu scrieţi proiecte culturale, doar de dragul de a mai exista la Braşov un festival de croşetat! Acesta este îndemnul lui Valer Rus, managerul a cel puţin 15 astfel de programe, care a destăinut câteva dintre secretele modalităţii de redactare a unei solicitări de finanțare nerambursabilă pentru proiecte culturale. La training s-au înscris 25 de reprezentanţi ai unor ONG-uri şi instituţii publice. Până la depunerea proiectelor, consultanţa este oferită gratuit de reprezentanţii Asociaţia Consorțiul Cultural Corona, iar lector este Valer Rus.Trainingul de azi a fost ţinut pentru cei interesați să obțină finanțare nerambursabilă pentru proiecte culturale, cu accent pe oportunitățile locale de finanţare de la administraţia locală şi cea judeţeană. „Scrierea de proiecte culturale are, într-adevăr, câteva secrete pe care însă vi le voi împărtăşi. În primul rând, trebuie pornit de la nevoie, deci nu scriem un proiect că ni se pare nouă că ar trebui să facem acel proiect. Pentru asta există studii, cercetări aprofundate sociologice, cum e cazul nostru la Braşov unde avem un studiu de consum cultural realizat anul trecut, din care ştim foarte bine din ce anume avem prea mult, din ce anume avem prea puţin: ştim exact pe categorii ce nevoi există şi lucrurile care sunt dorite la Braşov. După ce identificăm nevoia stabilim obiectivul general”, ne- a spus unul dintre reprezentanţii Asociaţiei Consorțiul Cultural Corona.

Preşedintele Fundaţiei Forum Arte, Steffen Schlandt, a participat la evenimentul desfăşurat la Facultatea de Litere, şi a spus că „noi suntem obişnuiţi mai degrabă să gândim creativ şi acum trebuie să gândim şi contabiliceşte, un lucru care nu este foarte simplu şi dorim să învăţăm cât mai mult despre acest lucru. Practic, acum facem traning şi încercăm să ne ridicăm cultural şi încercăm să creăm proiecte cât mai interesante”.

Pentru ca un proiect să fie declarat câştigător este nevoie în primul rând de idei foarte bune, nu neapărat de o tehnică a scrierii acestuia, spun specialiştii. În urma unui studiu realizat recent la Braşov, 40% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani consideră că viaţa culturală de aici este repetitivă.

Comentarii

Ultimă oră