Sari la conținut

Lansare de carte la Centrul Cutural Reduta: „Uitați în inima României”

lansare-de-carte-la-centrul-cutural-reduta-uitati-in-inima-romaniei

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, de la ora 12:00, brașovenii și turiștii sunt invitaţi la Centrul Cutural Reduta din Brașov la lansarea volumului „Uitați în inima României”, scris de Dan Tănasă.

„Pare greu de imaginat pentru orice om normal ca, în România, românii să fie discriminați etnic de o minoritate națională, cea maghiară. Cu toate acestea, în Harghita și Covasna, două județe în care maghiarii sunt majoritari, românii au viață grea cu autoritățile… statului român, pentru că, în cele mai multe cazuri, reprezentanții autorităților române sunt etnici maghiari”, explică autorul, Dan Tănasă.

Dacă în zonele în care maghiarii sunt minoritari, românii conviețuiesc bine cu ei, în zonele în care maghiarii sunt majoritari, adeseori trebuie să înveți limba maghiară ca să te poți înțelege cu autoritățile locale. Iar discriminările sunt la tot pasul...

Cum e posibil așa ceva și de ce statul român i-a uitat pe românii din aceste județe? Jurnalistul Dan Tănasă scrie despre drama celor UITAȚI ÎN INIMA ROMÂNIEI într-o carte care, în 500 de pagini, ne dezvăluie cu documente situația reală din această zonă.

Volumul abordează relaţiile interetnice româno-maghiare şi beneficiază de girul a două personalități ale vieții publice românești, academicianul Dinu C. Giurescu și prof. univ. dr. Radu Baltasiu, care au semnat prefaţa şi postfaţa.

Comentarii

Ultimă oră