Sari la conținut

La Predeal în week-end se va schia pe Clăbucet

la-predeal-in-weekend-se-va-schia-pe-clabucet

O singură pârtie va putea fi folosită în acest weekend la Predeal, de către iubitorii schiului, a declarat pentru AGERPRES primarul orașului, Liviu Cocoș.

„Pârtia Clăbucet este amenajată în totalitate, dar 90% este zăpadă artificială. Aceasta va fi deschisă la acest sfârșit de săptămână de la ora 8.30 până la ora 22.00. Pârtia este prevăzută cu nocturnă și va funcționa și teleschiul. Telescaunul rămâne în continuare oprit”, a precizat edilul.

Grosimea stratului de zăpadă este de 40 de cm, pârtia fiind dotată cu 10 tunuri pentru producerea zăpezii artificiale.

Celelalte pârtii din Predeal nu pot fi amenajate pentru că nu au instalație pentru producerea zăpezii artificiale.

În schimb, în Poiana Brașov toate pârtiile s-au deschis joi, cu excepția părților inferioare ale pârtiilor Lupului și Subteleferic.

„Starea partiilor este foarte buna, stratul de zapada masoara aproximativ 80-100 de centimetri la varf si 50-60 de centimetri la baza, cea mai mare parte fiind zapadă artificială, pentru care s-au utilizat aproximativ 80.000 de metri cubi de apă din lacul artificial situat pe platoul Ruia", a precizat administratorul public Miklos Gantz.

Se poate schia pe următoarele pârtii: respectiv pârtia Lupului (partea superioară), Kantzel, Sulinar şi Drumul Roşu (până la bază), Bradului şi Stadionului. Pe pârtia Bradul va funcţiona şi instalaţia de nocturnă, astfel că turiştii se pot bucura de schi şi după lăsarea întunericului.

În Poiana Braşov au fost puse în funcţiune şi instalaţiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadionului. Accesul se face cu ajutorul cardurilor reîncărcabile.

Ieri a fost deschisă şi pârtia de săniuş din Poiana Braşov iar în perioada următoare vor fi deschise şi pistele de tubing. Pentru o a se da cu sania, adulţii trebuie să plătească un tarif de 20 de lei/oră, iar copiii de 15 lei/oră. Pentru urcarea cu banda rulantă, adulţii vor plăti 15 lei/oră, iar copii 10 lei/oră (tarife care se adaugă la taxa de folosire a pârtiei).


  După ora 18.00, adulţii care vor să se dea cu sania timp de două ore vor plăti 25 lei/două ore, iar copiii 20 de lei/două ore. De la aceeaşi oră, pentru urcarea derdeluşului pe bandă a fost stabilit un tarif de 25 lei/două ore, pentru adulţi, şi de 15 lei/două ore, pentru copii.

La Azuga se va schia pe pârtiile Cazacu Începători, Cazacu Bază.

La Buşteni nu se schiază, iar la Sinaia situaţia este incertă din cauza vântului puternic.

Comentarii

Ultimă oră