Sari la conținut

La Predeal, se desfășoară „Tabăra de vară pentru cercetaşi”

la-predeal-in-aceasta-saptamana-se-desfasoara-tabara-de-vara-pentru-cercetasi

În această perioadă este în plină desfășurare cea de-a XI-a ediţie a „Taberei de vară pentru cercetaşi”, la Predeal, la Cabana Forban a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, fiind găzduită și coordonată de militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”.

Tabăra pentru tineret este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului și Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre.

Desfăşurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, ediţia din acest an a taberei are ca temă activitatea specifică vânătorilor de munte şi ca obiective însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre misiunile Armatei României, profesia militară, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.

Pe parcursul celor șapte zile ale taberei (care a debutat luni, 10 iulie 2017) sunt organizate activităţi interactive prin care tinerii cercetași au ocazia să fie iniţiaţi în procedee de cercetare terestră şi de orientare în teren, tehnici de alpinism şi de supravieţuire în condiţii de izolare, metode de traversare a unui curs de apă şi în alte elemente de tactică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţul Braşov şi obiective turistice din zonă.


     La tabără participă 42 de elevi, fete şi băieţi, din întreaga ţară - opt elevi fiind selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, recompensați astfel pentru rezultate foarte bune obținute la învățătură, ceilalți 34 de elevi fiind câştigători ai competiţiei naţionale desfăşurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 13 martie - 23 aprilie 2017.

Comentarii

Ultimă oră