Sari la conținut
la-multi-ani-romania

În 1918, acum 98 de ani, se năștea România Mare. Unirea tuturor provinciilor locuite de români a fost un ideal pentru care s-au luptat și sacrificat generații de ardeleni, moldoveni și munteni. Patriotismul acelor români adevărați ar trebui să fie nu doar un model pentru toți cei de azi, dar și o obligație pentru moștenirea lăsată.

Brașovenii vor putea asista de sărbătoarea noastră naţională, în ziua de 1 Decembrie 2016, în Piața Tricolorului, la manifestările organizate de Garnizoana Brașov.

Opt batalioane militare vor participa la defilarea pe Bulevardul Eroilor. Parada militară se va desfășura în centrul Braşovului, de Ziua Naţională a României, 1 Decembrie 2016, între orele 09.00-11.00. Totodată va avea loc și un ceremonial religios.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită de Consiliul Județean și Centrul Cultural Reduta, cu ”Hora Unirii” în Piața Sfatului, de la ora 12:00 și un spectacol folcloric, de la ora 12:30 la Centrul Cultural Reduta, la care vor participa Orchestra Populară ”ȚARA BÂRSEI”, dirijor prof, Petrișor VARGA, Ansamblul Folcloric ”POIENIȚA”, coregraf prof. Benone PEPINE, Ansamblul ”Crai Nou” al Palatului Copiilor Brașov, coregraf prof.Pepine Benone. Vă așteptăm să fim împreună de Ziua Românilor! INTRAREA ESTE LIBERĂ (în limita locurilor disponibile).

Tot de la ora 12.00, brașovenii sunt invitați în Piața Unirii, la un alt ceremonial religios organizat de Uniunea Junilor.


   La ora 13.00 este programat în Piața Prundului un alt spectacol folcloric.

Iar în seara de 1 Decembrie 2016, la Hotelul Aro Palace va fi „Seara junilor”, unde intrarea se face pe bază de invitaţie.

Comentarii

Ultimă oră