Sari la conținut

Iubeşte natura, este vegetariană şi întotdeauna i-a plăcut să facă sport în aer liber. Este formula magică pentru o viaţă longevivă! Cel puţin acesta este motivul pentru care braşoveanca Floarea Ramba a ajuns să fie sărbătorită la împlinirea a 101 ani. Ea regretă că acum vârsta nu o mai lasă să facă multe dintre nebuniile pe care le făcea odată. Îi este însă greu acum, pentru că nu mai vede şi nici nu mai aude aşa de bine. Cu toate acestea, nu suferă de nicio boală, spun medicii care i-au făcut analizele.
A trecut prin două războaie. De ziua ei, casa s-a umplut cu musafiri. A primit cadouri şi flori. Alături de ea i-au fost şi copiii. Floarea Ramba are 8 nepoţi şi strănepoţi. Cel mai mare este la vârsta majoratului, iar mezinul familiei are abia trei anişori. A trăit în perioada celor  2 războaie mondiale şi îşi aminteşte foarte bine şi de revoluţia din 1989. Spune că viaţa de atunci era mai simplă şi că oamenii se puteau mândri cu o educaţie aleasă. Tinereţea şi-a petrecut-o în zona Moeciu de Sus şi datorită locurilor de aici s-a îndrăgostit de natură, dar mai ales de munte. S-a măritat la 22 de ani, dar crede că şi atunci a fost o copilă.
Munţomană înrăită. Braşoveanca a făcut multă mişcare şi sport la viaţa ei. A ajuns până pe Himalaya, iar acum trăieşte din amintirile drumeţiilor de altădată. Floarea Ramba a mers săptămânal până în Poiana Braşov, pe jos, până la vârsta de 98 de ani.

Comentarii

Ultimă oră