Sari la conținut

Doi brașoveni, la concursul „Cel mai puternic Pompier” desfășurat în Ungaria

la-concursul-cel-mai-puternic-pompier-desfasurat-in-ungaria-participa-si-2-brasoveni

Lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în a cărei componenţă se regăsesc şi 2 cadre ale ISU Brașov participă în perioada 25- 28 august 2017, în Ungaria, la concursul „Cel mai puternic pompier” şi vor reprezenta Romănia.

Cele 2 cadre ale ISU Brașov sunt Plt. maj. Piştea Nicolae şi plt. Durnă Bogdan. Aceştia au obţinut până acum rezultate remarcabile la concursurile locale şi și-au propus să obțină perfrmanțe şi în Ungaria.

Probele de concurs, adaptate după cele organizate la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, sunt: „Manipularea furtunului”, „Greutate și rezistență”, „Cursa de obstacole” și „Ridicarea greutății”.

La competiția din Ungaria participă 160 de pompieri din mai multe țări.

Concursul are ca obiective, printre altele, dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență și popularizarea, în rândul cetățenilor, a unor aspecte din activitățile desfășurare de pompierii militari.

Faza națională a concursului „Cel mai puternic pompier” se va desfasura în judeţul Alba în perioada 06-08 august 2017 unde şi Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Braşov va trmite reprezentanţi.

Comentarii

Ultimă oră