La Colegiul Național Andrei Șaguna a început Conferința internațională de politici publice de mediu, eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

 

Prima temă abordată este "Soluții pentru o mobilitate urbană durabilă", în cadrul căreia, specialiști din 4 țări prezinta soluții și exemple de mobilitate și transport alternativ funcționale în orașe din Europa.


Cea de a doua temă este dedicată soluțiilor pentru eficientizare energetică a unităților de învățământ, până la consum de energie 0 (Green Schools). În cadrul aceleiași teme, specialiștii din domeniu vor prezenta modele și soluții de reducere a cantității de deșeuri depuse la rampă (Zero Waste Cities). În cadrul acestei teme vom afla modele de bună practică din Slovenia, FInlanda, dar și din România.


Continuă și seria de evenimente dedicate publicului larg organizate în cadrul forumului. în Piața Sfatului s-a deschia și Târgul Producătorilor Locali ROMO. Între 10.00 și 12.00, ,,șarpele hoinar”, care îi învață pe elevi cum să utilizeze transportul prietenos cu mediul, ajunge pe strada cea mai verde pentru copii, strada Postăvarului. Iar Alpin Film Festival continuă proiecțiile cu documentare dedicate culturii și civilizației montane.


Reamintim că până duminică, tot în cadrul Forumului Orașelor Verzi, transportul în comun este gratuit pe liniie municipale (inclusiv linia 20)