Sari la conținut

La ce trebuie să fii atent când faci cumpărăturile pentru Sărbători

la-ce-trebuie-sa-fii-atent-cand-faci-cumparaturile-pentru-sarbatori

Se simte deja febra cumpărăturilor de iarnă. În graba de a lua tot ce se află pe lista întocmită acasă, mulți cad în capcana comercianților și aleg produsele greșite.

Iată ce recomandări dau medicii veterinari ca să aveți probleme de sănătate, potrivit click.ro!

  • Carnea de porc trebuie să aibă o culoare roşie, să fie elastică, iar dacă este apăsată cu degetul trebuie să revină la forma iniţială, să nu rămână cu forma degetului impregnată.
  • Carnea trebuie tocată în momentul cumpărării, iar dacă se cumpără carne tocată ambalată, trebuie să se verifice eticheta, pentru a vedea care este termenul de valabilitate.
  • Peştele proaspăt trebuie să aibă ochii lucioşi, limpezi, iar branhiile de culoare roz. Dacă peştele este alterat, branhiile sunt cărămizii, solzii se desprind uşor şi carnea este moale.
  • Brânzeturile trebuie să fie vândute doar în ambalaje de unică folosinţă (pungi din plastic sau hârtie cerată de uz alimentar), iar comerciantul să ofere consumatorului date privind identitatea producătorului, sortimentul de produs, data obţinerii. Aceste informaţii trebuie scrise pe o etichetă ataşată pe ambalaj‚ cutia de plastic sau putina pentru brânzeturi.
  • Ouăle trebuie să fie vândute în locuri aflate sub supraveghere veterinară, ca să avem certitudinea că provin de la păsări sănătoase, din ferme autorizate şi controlate sanitar veterinar.
  • Cofetărie şi patiserie. Veterinarii vă recomandă să cumpăraţi cozonacii, prăjiturile şi produsele de patiserie doar din spaţii amenajate şi autorizate.

Comentarii

Ultimă oră