Sari la conținut

La Cantina „Mulţumesc“ cumperi conserve şi „plăteşti” prânzul unui sărac

la-cantina-multumesc-cumperi-conserve-naturale-si-platesti-pranzul-unui-om-flamand

Super-initiativă la Cantina „Mulţumesc“! Cumperi conserve naturale şi „plăteşti” prânzul unui om flămând.


  Braşovenii care vor să-i ajute pe cei de la Cantina „Mulţumesc“ să le asigure masa de prânz nevoiaşilor braşoveni pot face donaţii sau pot cumpăra din delicioasele preparate de bucătărie. În această perioadă sunt la vânzare borcane cu zacuscă tradiţională, gemuri, dulceţuri şi nectar de mere, fiecare la preţul de 10 lei. Pentru comenzi mai mari de cinci bucăţi, transportul este asigurat de Fundaţia „Bucuria Darului“.

Bucătarii cantinei sociale din Braşov prepară şi vând zacuscă, dulceaţă şi nectar fără conservanţi pentru a-şi susţine activitatea.

300 de braşoveni primesc zilnic o porţie de mâncare caldă la cantina sărmanilor. Unii servesc masa chiar acolo, alţii iau hrana la pachet, iar cei care nu sunt deplasabili primesc mâncarea acasă.

Cei care lucreaza la Cantina „Mulţumesc“ spun că acolo timpul zboară repede, sunt foarte ocupaţi, dar merită efortul, pentru că din partea cealaltă a vitrinei cu mâncare primesc mereu zâmbete şi câte un „mulţumesc“. Nimic nu mai pare greu chiar dacă trebuie să le pregătească şi servească masa la câteva sute de persoane. În plus, bucătarii de acolo se ocupă şi de borcanele cu preparate de sezon, ca să ajungă pe mesele braşovenilor.

Există la Cantina „Mulţumesc“ o cămară foarte bine pusă la punct, cu peste 2.000 de borcane de zacuscă, vinete puse la borcan pentru iarnă, dulceţuri de toate felurile, pastă de măceşe, dulceaţă de caise, vişine, nectarine, prune, magiun, toate fără zahăr şi preparate fără conservanţi.

La Cantina „Mulţumesc“ totul se face cu plăcere şi bunăvoinţă.


 Cantina socială „Mulţumesc“ se află în Braşov, în Bartolomeu, pe strada Gospodarilor nr. 5.


   Aşadar aviz braşovenilor: anul acesta a fost diversificată oferta de conserve care pot fi cumpărate. Puteţi cumpăra cu 10 lei borcane cu zacuscă sau dulceaţă de vişine, nectarine şi caise. Oamenii cu suflet mare sunt aşteptati să vină la fundaţie şi să-si ofere sprijinul. În acest fel pot susţine prânzul unui om flămând, mai ales că acum, odată cu instalarea frigului, vin tot mai multe persoane fără posibilităţi materiale la căldură şi la masă.

Din noiembrie 2013, Fundaţia Bucuria Darului ajută zilnic peste 300 de persoane să supravieţuiască, pornind de la o masă caldă, găsirea unui loc de muncă, acte de identitate, unerori şi haine şi rechizite pentru copii, iar peste toate…dragoste şi înţelegere!

Sursa: bzb.ro şi Fundaţia Bucuria Darului

Comentarii

Ultimă oră