Sari la conținut

La Braşov nu sunt clase sau şcoli închise din cauza gripei

la-brasov-nu-sunt-clase-sau-scoli-inchise-din-cauza-gripei

Mai sunt, oricum, doar două zile până la vacanță....

După declararea epidemiei de gripă, în ţară, sunt judeţe în care şcoli sau grădiniţe îşi suspendă cursurile din cauza absenteismului copiilor bolnavi. Conform ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, făcută, marţi, la Braşov, dacă se constată un absenteism de 20%, şcoala poate decide suspendarea cursurilor.


 La Braşov nu este suspendată activitatea în clase sau şcoli din cauza gripei, potrivit prof. Ariana Bucur, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.

„Am avut luni o situaţie la Predeal, când a fost suspendată activitatea într-o grădiniţă, au fost trei copii cu acest diagnostic confirmat, directorul a anunţat părinţii şi s-a făcut dezinfecţia. Azi (miercuri) sunt din nou în clase. Asta a fost înainte de declararea epidemiei de gripă, ne-au sunat de acolo şi au întrebat ce să facă şi asta a fost decizia luată.

Decizia suspendării cursurilor dintr-o clasă poate fi luată dacă lipsesc, trei zile consecutiv, trei elevi bolnavi cu gripă. Decizia suspendării cursurilor în întreaga şcoală poate fi luată dacă se înregistrează absenteism de 20% din efectivul total de elevi, din toată şcoala, aşadar, pe acelaşi motiv, că sunt bolnavi de gripă, diagnostic confirmat, şi lipsesc trei zile consecutiv”, a explicat Ariana Bucur.

Elevii mai au şcoală doar joi şi vineri, apoi intră în vacanţa intersemestrială, iar şefa IŞJ crede că este puţin probabil ca vreo şcoală să suspende cursurile în aceste două zile, din cauza gripei.

Comentarii

Ultimă oră