Sari la conținut

La Brașov, locurile de vânzare de brazi din piețe nu sunt ocupate

la-brasov-locurile-de-vanzare-de-brazi-din-piete-nu-sunt-ocupate

Comercianţii nu se înghesuie să ocupe locurile de vânzare a brazilor în pieţele braşovene! Deși mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, Serviciul de Administrare a Pieţelor mai organizează încă licitaţii.

Chiar dacă a mai rămas mai puțin de o săptămână până la sărbătorile de iarnă, iar procedurile de atribuire a locurilor speciale pentru comercializarea pomilor de Crăciun în pieţele braşovene au început în 14 decembrie, comercianţii se lasă aşteptaţi.

Dintre cele 24 de locuri scoase la închiriere în cele cinci pieţe agroalimentare din oraş, au fost ocupate deocamdată numai 13.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Administrare a Pieţelor din Braşov, singura piaţă în care s-au ocupat toate locurile, în număr de 6, a fost cea de la Dacia.

În Piața Astra din 6 locuri scoase la licitaţie au fost ocupate 2. Tot 6 locuri au fost scoase la licitaţie şi la Piaţa Star, iar 4 au rămas libere. În Piaţa Tractorul, din cele 3 locuri au rămas libere 2, iar în cea de la Bartolomeu, singurul loc amenajat nu a fost ocupat.

Pentru că au fost foarte puține solicitări, pentru locurile ocupate, Serviciul de Administrare a Pieţelor din Primăria Braşov a anunţat că nu s-a licitat, acestea fiind atribuite la preţul de pornire, respectiv 7 lei/metru pătrat/zi în Piaţa Tractorul, de 8 lei/metru pătrat/zi la Dacia şi Star şi de 9 lei/metru pătrat/zi la Astra. Pentru Bartolomeu, taxa de închiriere minimă a fost stabilită la 6 lei/metru pătrat/zi.

Însă cei care doresc să comercializeze brazi mai au timp să-ți aloce un spațiu. Pentru ocuparea locurilor libere se vor organiza proceduri de atribuire în fiecare zi, începând cu ora 12.00, la sediul Serviciului de Administrare Pieţe (la Magazinul Star).

De altfel, nici anul trecut, nu au fost ocupate toate spaţiile de comercializare a brazilor din pieţe, dintre cele 23 de locuri fiind ocupate doar 17.

Comentarii

Ultimă oră