Sari la conținut
kinetoterapia-educatia-corpului

Sănătatea este un lucru care ne preocupă pe toți. În vremurile pe care le trăim, agitația și stresul ne fac să pierdem, însă, din vedere detaliile care contează și care, pe termen lung, ar putea să ne cauzeze probleme.

Viața este viteză, nu mai poți să te oprești” spun versurile unei melodii, ce par tot mai actuale. Așadar, uităm să ne concentrăm asupra propriei persoane și să ne îngrijim de sănătate. Nu mai acordăm timp relaxării și ignorăm afecțiuni minore, care astfel pot să se agraveze.

În repararea acestor erori, vine Alexandru Cerlinca, un kinetoterapeut de 29 de ani, care s-a dedicat oamenilor din jur, punând preț pe sănătatea tuturor celor care îl înconjoară și care trec pragul cabinetului LiNE UP, pe care l-a deschis în noiembrie 2016.

Fost sportiv de performanță, Alex a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității „Transilvania” și și-a completat studiile la Cluj, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, unde a făcut un master în kinetoterapie.

Și-a descoperit pasiunea pentru acest domeniu făcând sport de performanță și confruntându-se cu accidentări, pe care încerca să le repare de unul singur, găsind o logică în toate mișcările corpului uman.

A început făcând voluntariat pentru școlile pentru copii cu dizabilități fizice și mintale sau pentru spitalul de neuropsihiatrie din Brașov și s-a angajat pe când nu știa mai nimic. În cei 11 ani de experiență, a învățat însă foarte multe, iar acum șase luni și-a deschis propriul cabinet, împlinindu-și un vis.

E optimist, ambițios și perfecționist. Poate de aceea s-a pus în slujba oamenilor, pe care spune că vrea să îi vadă fericiți: „Pun preț pe

sănătatea celor din jur. Odată cu asta, vin și satisfacțiile. Îmi place să ajut oamenii și nu vreau să-i mai văd suferind din diferite afecțiuni. Vreau să-i văd zâmbind”, declară Alex.

Îi place să își depășească limitele și a ales kinetoterapia pentru că este un domeniu în care ai mereu ceva de învățat: „Pacienții și intervențiile chirurgicale diferă. Nu am ocazia să mă plafonez. Urăsc lucrul ăsta. Îmi place și îmi doresc să evoluez din toate punctele de vedere.

Se mândrește cu faptul că le-a redat zâmbetul și pofta de viață unor oameni cu afecțiuni grave, de la hernii de disc, scolioze, cifoze, accidente vasculare la diferite intervenții chirurgicale ca fracturi sau ligamente rupte. Cei care au trecut prin mâinile lui se pot bucura din nou de viață și pot practica diverse sporturi.

Consideră că atât kinetoterapia, cât și un simplu masaj pot să contribuie semnificativ la ameliorarea stării de sănătate a corpului uman. „Beneficiile unei ședințe de masaj sunt relaxarea generală – fizică sau mintală –, relaxarea musculară sau ameliorarea diferitelor afecțiuni. Kinetoterapia ajută, printre altele, la refacerea forței și rezistenței musculare, creșterea și adaptarea capacității de efort, corectarea posturii și a aliniamentului corpului, creșterea mobilității musculare, ameliorarea funcției de coordonare, controlul și echilibrul corpului, reeducarea respiratorie și formarea capacității de relaxare”, a mai declarat Alexandru Cerlinca pentru Brașovul Tău.

El le recomandă brașovenilor să treacă pragul cabinetului său, LiNE UP, pentru a se bucura de câteva minute de terapie calitativă, într-un mediu relaxant și prietenos.

Radio Brașov va contribui la demersul lui Alexandru Cerlinca de a le readuce oamenilor zâmbetul pe buze și un corp relaxat și sănătos. Pentru mai multe informații, rămâneți pe frecvența care face diferența, 87.8 FM.

Comentarii

Ultimă oră