Sari la conținut

La Muzeul de Artă din Braşov, au fost vernisate ieri două expoziţii de excepţie: "Fotografia Anului" şi "Cupa Fotocluburilor", ce fac parte din cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional "Luna Fotografiei".
La ceremoniile de deschidere au participat ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, un pasionat fotograf amator, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, un pasionat colecţionar de fotografii, subprefectul Carol Ambrus, dar şi preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), Ştefan Toth. Festivalul "Luna Fotografiei" este o iniţiativă a artistului Ştefan Toth şi îşi propune să fie un atelier deschis tuturor artiştilor fotografi din întreaga ţară.

Mai mult, ministrul Kelemen Hunor a promis chiar înfiinţarea unui Muzeu al fotografiei. "Arta fotografică din România încă nu are un loc binemeritat printre celelalte arte. Nu avem muzeu, astfel că următorul pas este să înfiinţăm o astfel de structură sau o secţie, în cadrul Muzeului de Artă Contemporană. Noi căutăm o soluţie şi sper că în 11 ianuarie 2012 vom avea posibilitatea de a anunţa înfiinţarea muzeului fotografiei". Cele două expoziţii de excepţie vor fi deschise publicului braşovean până la 10 februarie.

Comentarii

Ultimă oră