Sari la conținut

Kamilla le învaţă pe braşovence să danseze din buric

Cerasela Magdalena Hekman (numele de scenă este Kamilla) susţine cursuri de Belly Dance (dansuri orientale) în Braşov. Profesoare, avocate şi femei-psiholog merg în secret la cursurile ei, informează www.evz.ro. Cursurile se desfăşoară o dată pe lună la Complexul Ursul din Răcădău. La 33 de ani, Kamila spune vrea să danseze cât de mult. „Sunt şi dansatoare de 60 de ani - căutaţi Fifi Abdou pe Youtube - şi crede-mă că nu duc lipsă de oferte”, explică dansatoarea.

Dansează Belly Dance de nouă ani. Este o artă, nu un dans ieftin. O dansatoare educată în arta aceasta are ani de studiu, nu doar două mişcări din fund şi din sâni”, explică Cerasela. S-a apucat de dans oriental în urmă cu nouă ani, după ce a văzut o casetă video cu un curs al unei turcoaice. A lăsat deoparte dansurile moderne, pe care le studia de ceva vreme. „A fost ca o revelaţie. Orientalul te lasă să te exprimi în toate nuanţele: de la femeia timidă, ruşinoasă, la cea pasională şi focoasă”, explică Hekman.

Cine urmează cursurile. A avut sute de cursante în cei 7-8 ani de când predă dansuri orientale. Acum are câteva grupe, de câte 10-15 femei. „Am avut fete de cinci ani, am avut şi doamne de 60 de ani. Acestea din urmă au un soi de curaj, nu le pasă de gura lumii, ba chiar ele sunt cele mai radioase. Am avut şi românce care urmau să se căsătorească cu arabi”, a povestit dansatoarea pentru www.evz.ro. Cele mai multe dintre cursante au între 20 şi 30 de ani şi sunt studente, profesoare, avocate, femei care lucrează în bănci, cântăreţe, terapeuţi sau psihologi.

Dans folosit la naştere. Pe lângă regăsirea feminităţii, cursantele îşi îmbunătăţesc viaţa de cuplu, crede Magdalena Hekman. Cum ar fi ca, în noaptea nunţii, să-i dansezi oriental soţului şi să repeţi surpriza din când în când, odată ce progresezi în acest dans? „Nu e doar dans din buric, nu-ţi mişti numai buricul. Foloseşti tot corpul. Mai mult, belly nu înseamnă buric, ci pântec”. În Maroc, în anumite comunităţi, atunci când o femeie naşte, celelalte se adună în jurul ei şi fac împreună cu gravida mişcări din pântec asemănătoare celor din belly dance, pentru a ajuta viitoarea mamă să nască mai uşor.

Cât costă un curs. Un abonament la Belly Dance costă în jur de 140 de lei pe lună, sumă în care sunt incluse opt şedinţe de dans. Trecerea de la nivelul începător la intermediar se face după aproximativ 40 de şedinţe. În Braşov, cursurile sunt intensive şi au loc odată pe lună, într-un week-end. Taxa de participare la nivel de începătoare pentru două zile (4 ore) este de 65 Ron. Doar pentru cursul de dans clasic egiptean (2 ore), preţul este de 35 Ron. Pentru nivelul avansat, cele 2 cursuri (sâmbătă şi duminică) plus cursul de dans clasic egiptean (6 ore în total), costă 85 Ron.

Comentarii

Ultimă oră