Sari la conținut

Junii Curcani ne invită duminică la Jocul strămoşesc de la Crucea Muşicoiului

junii-curcani-ne-invita-duminica-la-jocul-stramosesc-de-la-crucea-musicoiului

Duminică, 23 iunie 2019, Junii Curcani ne invită la jocul strămoşesc de la Crucea Muşicoiului sau „Crucea de pe Coastă”, din capătul străzii Curcanilor.


    Cu această ocazie, braşovenii, iubitori de tradiţii româneşti autentice vor putea să-i revadă pe tinerii Juni Curcani şi pe fetele din Şchei în frumoasele lor haine româneşti, jucând Hora Junilor, Brâul, Breaza, Ardealeana, Sârba şi Braşoveanca.

Evenimentele vor începe de la ora 10.30, cu Hora Junilor şi aruncarea buzduganului, în Piaţa Unirii. De la 11.30, Junii vor juca Hora la Crucea Muşicoiului, iar de la 13.30 vor aduce fetele la joc. De la 14.00 va fi o prezentare a dansurilor tradiţionale, iar evenimentul se va încheia la 20.00.


    Jocul strămoşesc reprezintă una dintre cele mai frumoase tradiţii din Şchei. Jocul are un rol socio-cultural, fiind un mijloc prin care tinerii îşi fac intrarea în viaţa socială a comunităţii. Acest rol este dublat de interesul junilor pentru păstrarea frumoaselor tradiţii locale.


    În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va fi amânat pentru duminica următoare.


    „Jocul strămoşesc al Junilor Curcani” este organizat de Uniunea Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovechi şi Societatea Junilor Curcani, cu finanţarea Consiliului Local şi a Primăriei Braşov.

Comentarii

Ultimă oră