Sari la conținut

Jumătate din unităţile de transfuzie sanguină din Braşov au autorizaţie

jumatate-din-unitatile-de-transfuzie-sanguina-din-brasov-au-autorizatie

Doar 7 din cele 14 spitale din judeţul Braşov care funcţionează ca unităţi de transfuzie sanguină au autorizaţie de funcţionare valabilă. Asta reiese dintr-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Potrivit reprezentanţilor DSP, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unde se fac mii de operaţii, dar şi Spitalul de Pediatrie sunt în curs să obţină o astfel de autorizaţie.

În schimb Spitalul de Boli Infecţioase, dar şi spitalele din Zărneşti, Făgăraş şi Rupea, nu au depus nici măcar actele pentru obţinerea autorizării.

Pe de altă parte, dintre spitalele de stat braşovene au autorizaţie de transfuzii Maternitatea, Spitalul Militar şi Spitalul CFR. Autorizate sunt şi unităţile private.

Vă reamintim că Ministerul Sănătăţii a publicat recent, o listă în care apar 108 unităţi sanitare de stat şi alte 34 private, din întreaga ţară, care nu au astfel de autorizaţii.

Până la sfârşitul săptămânii viitoare, departamentele de supraveghere din DSP-uri (Direcţii de Sănătate Publică) vor verifica toate unităţile de transfuzii neautorizate şi vor stabili planuri de conformare în vederea autorizării. Mai apoi, unităţile sanitare neautorizate, nu vor mai primi sânge începând cu data de 1 noiembrie.

Comentarii

Ultimă oră