Sari la conținut

Județul Brașov, prezent la Târgul de Turism al României

Standul realizat de reprezentanţii parteneriatului între Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului, care implementează proiectul “Experienţe culturale de neuitat în inima Transilvaniei” finanțat prin Programul Operațional Regional, a fost unul dintre elementele de atracţie ale Târgului de Turism al României, 2012.
Pe parcursul celor 4 zile ale târgului, la standul Brașovului au fost distribuite 2.000 de materiale de promovare și 500 de obiecte tradiționale personalizate.
Ministrul turismului, Cristian Petrescu, a apreciat calitatea grafică şi a tiparului materialelor distribuite precum şi a produselor tradiționale realizate: păpuși din material textile îmbrăcate în costume tradiționale specifice Țării Bârsei, Țării Făgărașului și Zonei Rupea, linguri din lemn pictate și sculptate, picturi pe sticlă reprezentând Cetatea Făgărașului, Ansamblul bisericii evanghelice fortificate din Viscri și Biserica Neagră și ouă încondeiate cu motive specifice Zonei Bran-Moieciu și ceangăilor din Săcele.
Cele 7 broșuri realizate sunt cuprinse într-un biblioraft și promovează judeţul Braşov din prisma ofertei de tip cultural în special prin prezentarea produselor turistice specifice reprezentate de: cetăţi şi castele, mănăstiri, bisericile fortificate, folclor şi artă populară.
În cadrul proiectului a fost realizat și portalul www.turculturalbrasov.ro, care are rolul de instrument activ de informare şi promovare turistică. Proiectul cuprinde și derularea evenimentului “Brașovul vine la tine acasă” care va avea loc în 7 mari orașe: București, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Ploiești, Timișoara şi staţiunea Mamaia.
La ediția din acest an a Târgului de Turism al României care a reunit deopotrivă profesioniști din domeniu cât și publicul interesat de călătorii, vacanțe și programe de recreere au participat peste 200 de companii din 25 de ţări.

Comentarii

Ultimă oră