Sari la conținut

Reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a fost avizată de ministrul Sănătăţii şi de Consiliul Judeţean. Ca atare, unitatea sanitară pierde doar cinci, nu 500 de paturi, cum vroia prefectul Ion Gonţea, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală (DSAM) din Consiliul Judeţean Braşov, dr. Gabriel Stanciu. Astfel, Spitalul Judeţean mai rămâne cu 915 paturi, din 921 de paturi câte erau prevăzute prin Ordinul de ministru din 1 iunie 2010.
Urologia se mută la Tractorul. Potrivit noii structuri, Secţia de urologie se va muta din Pavilionul Mârzescu la Spitalul Tractorul, unde există un bloc operator mult mai performant, numărul de paturi alocat acestei structuri rămânând neschimbat, adică 50. În schimb, după ce „Urologia” va fi mutată, la Mârzescu, în cadrul Secţiei de Medicină Internă II, va fi înfiinţat un  compartiment de geriatrie şi gerontologie, cu cinci paturi. „În cadrul noii structuri îşi vor desfăşura activitatea doi medici specialişti”, a afirmat dr. Stanciu.
Alte schimbări. De la Spitalul Tractorul sunt mutate la Pavilionul Astra compartimentele de Reumatologie (20 de paturi) şi Dermato-Venerice (15 paturi), iar la Pavilionul Central este mutată Chirurgia generală I, dar rămâne cu 35 de paturi, în loc de 41. Tot în Pavilionul Central va fi adus, de la Spitalul Astra,  compartimentul de alergologie şi imunologie (5 paturi).

Comentarii

Ultimă oră