Jocurile virtuale încep tot mai mult să le înlocuiască pe cele reale, iar copiii tind să se închidă într-o lumea cu prea puţină interacţiune socială.

   Mai mult, în ultimii ani, medicii neuropsihiatri, de familie, precum şi psihologii au identificat o formă nouă de autism provocată de faptul că părinții își lasă copiii foarte multe ore din zi în faţa televizorului, a calculatorului sau a tabletei.

     Tocmai pentru a stopa acest fenomen, părinţii elevilor de la Colegiul Naţional Johannes Honterus au luat iniţiativă şi le-au dat o șansă copiiilor să uite de telefon sau de tabletă în pauze şi să se distreze mai mult în curtea şcolii.

   Astfel, Asociaţia Părinţilor Pro Honterus, cu sprijinul companiei braşovene Comprest SA, a realizat pe asfaltul din curtea şcolii o serie de jocuri ale copilăriei. Cu material termoplastic colorat au fost amenajate un şotron, o roză a vânturilor, un ceas solar, dar şi o tastatură de computer, un şah, precum şi un joc mai modern, twister, dar şi altele. Acum, curtea şcolii este mult mai animată în fiecare pazuă, iar copiii vor să mai stea cu drag şi după terminarea orelor pentru a se distra alături de colegi.

   Proiectul a fost extins de Comprest şi pe aleea pietonală din dreptul Parcului Central Nicolae Titulescu, iar copiii care ajung în zonă fac deja coadă pentru a încerca şi ei şotronul sau pentru a afla ora exactă cu ajutorul ceasului solar desenat pe asfalt.

  În ambele locaţii, lucrările de amenajare au fost realizate pe cheltuiala companiei braşovene, care se ocupă şi de marcajele rutiere de pe străzile Braşovului.

  Amenajarea unor astfel de jocuri în aer liber a fost apreciată şi de către reprezentanţii Primăriei care doresc să realizeze noi jocuri şi în curţile altor şcoli sau la locurile de joacă. „Cred că vor avea foarte mult succes şi deja am primit solicitări din partea unor părinţi pentru a amenaja aceste jocuri şi la şcoli. Acolo unde curţile şcolilor au suficient spaţiu, dorim să facem aceste amenajări, astfel încât în pauze, copiii să fie atraşi să iasă la aer şi să se joace, învăţând în acelaşi timp lucruri noi“, a explicat primarul Braşovului, George Scripcaru.