Sari la conținut
jocul-bucuriilor-la-saculet-galerie-foto

Bucurii la săculeţ înainte de sărbătorile de iarnă. La Cristian aşteptarea Crăciunului este mai interesantă anul acesta. În diferite zone din localitate apar săculeţi misterioşi cu cadouri, atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari. Jocul a prins foarte bine şi a pus în mişcare mai mulţi localnici din Cristian. Cine găseşte un săculeţ, plasat strategic de unul din ajutoarele Moşului, îl poate păstra ori îl dăruieşte mai departe. Iniţiatorul ineditei acţiuni, iubitor al jocurilor de cuvinte s-a gândit că a O.F.E.R.I. este un acronim foarte bun pentru Omenie, Fericire, Emoţie, Respect şi Iubire.

Ajutorul Moşului

Moşul are un ajutor de nădejde anul acesta. Misiunea lui este să aducă bucurie şi un pic din spiritul sărbătorilor. Alex Creţu s-a gândit că niciodată nu e prea devreme pentru cadouri şi a venit cu ideea săculeţilor misterioşi. ,,Săculeţii, în general, sunt diferiţi. Adică nu au exact aceleaşi lucruri în ei. Sunt mici decoraţiuni de Crăciun, sunt dulciuri. Acesta este un moşulică, se poate pune în brad, la fel ca şi acesta care este un cleşte, cu reni.” a povestit Alexandru Creţu. În spatele acestor inedite acţiuni, Alex a gândit la un adevărat concept. ,,Probabil că e mult spus ajutorul lui Moş Crăciun, dar este o mică atenţie.  Imi place, în general, să mă mai joc cu cuvintele şi am zis că a O.F.E.R.I, înseamnă practic  Omenie, Fericire, Emoţie, Respect şi Iubire.” a completat Alexandru Creţu. Săculeţii misterioşi au început să apară în Cristian pe 1 decembrie. De atunci, în fiecare zi, cadourile de la Moş Crăciun sunt plasate, în zonele importante din localitate. ,,E interesant că, imediat după ce se pune săculeţul, mulţi dintre cristoloveni aleargă spre el practic, ca sa îl ia. Nu m-am aşteptat la asta. Am zis că o să pun saculeţul şi poate nu o să-l ia nimeni.”, a spus tânărul.

Totul a pornit de la fotografie

Conceptul sacilor cu cadouri de la Moş Crăciun, a pornit de la o altă idee de-a lui Alex. Tânărul, pasionat de fotografie, a fotografiat locurile emblematice ale Cristianului, în această vară, şi la fel, amplasa pozele prin localitate. ,,Atunci le-am printat şi la fel, pozele le lăsam în diverse locuri din Cristian, fotografiam locul, după care cine voia se ducea şi lua fotografia A4.” a mai spus Alexandru Creţu.

Jocul a prins foarte bine

După ce a umplut micii saci cu daruri, Alex a mers să îl agaţe pe al 16-lea, în faţa unui important monument de patrimoniu din localitate. ,,Acum să îi facem şi o poză. În spate avem Casa Parohiala Evanghelică. Acesta este iarăşi un alt obiectiv al proiectului, acela de a pune în valoare şi anumite locuri sau locaţii de patrimoniu ale localităţii.” a mai povestit Alexandru. Poza este imediat urcată pe contul de Facebook al lui Alex, iar săculeţul îşi aşteaptă noul proprietar. Au fost şi persoane care au trecut pe lângă el fără să-l zărească, dar în mai puţin de zece minute o tânără care văzuse postarea pe reţeaua de socializare a lăsat treburile casei şi a fugit într-un suflet să găsească săculeţul misterios. Uaa!  Am găsit nişte steluţe, un Moş Crăciun, e super ! Fetiţa mea o să se bucure foarte mult. Urmăresc săculeţii de foarte mult timp şi este primul pe care îl prind. Am mai încercat să gasesc şi alţii. Sâmbătă am mai fugit pe undeva pe lângă moară şi nu am prins. L-a prins cineva înaintea mea, am fost foarte dezamăgită, dar azi sunt foarte fericită, mă bucur foarte mult.” ne-a spus Isidora Marin, o localnică din Cristian.

Cristolovenii, dar şi turiştii care trec prin localitate, mai pot vâna săculeţii misterioşi până pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun. Şi de sărbători şi nu numai să nu uităm că a O.F.E.R.I. înseamnă  Omenie, Fericire, Emoţie, Respect şi Iubire.

Comentarii

Ultimă oră