Sari la conținut

Jandarmii brașoveni s-au implicat într-o nouă campanie de donare de sânge

jandarmii-brasoveni-sau-implicat-intro-noua-campanie-de-donare-de-sange

Peste 100 de jandarmi şi-au trecut numele pe lista donatorilor de sânge, la Braşov


  Pentru jandarmii braşoveni, să vină în sprijinul comunităţii este o datorie de onoare. Pe lângă acţiunile oficiale la care sunt chemaţi să apere liniştea şi siguranţa cetăţenilor, jandarmii şi-au făcut un obicei din donarea periodică de sânge. Jandarmii au pornit dis-de-dimineaţă spre Centrul de Transfuzii Sangvine, cu gândul că vor salva măcar o viaţă prin gestul lor.

„Am donat sânge. A fost cea de a şasea campanie organizată din 2017 şi până în prezent, iar în primele 5, cei 350 de jandarmi au donat 150 de litri de sânge. De această dată, un număr de aproximativ 60 de jandarmi au mers la Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge”, a declarat purtătorul de cuvânt al jandarmilor braşoveni, Ion Zaharia.

În această perioadă, Centrul de Transfuzii organizează o campanie, aşa cum se întâmplă foarte des în oraşul nostru. „Noi avem un parteneriat de foarte mulţi ani cu Jandarmeria Română. De fapt, aceasta există în toată reţeaua transfuzională. Această campanie a demarat sub egida Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge şi le mulţumim celor de la Jandarmerie că au iniţiat această campanie şi de fiecare dată când îi solicităm, răspund prompt”, a explicat directorul Centrului de Transfuzii Sangvine, Camelia Roşu.


   Luni a fost prima zi din acţiunea jandarmilor, care va continua şi astăzi, când sunt aşteptaţi alţi peste 50 de subofiţeri şi ofiţeri să îşi treacă numele pe lista donatorilor.

Comentarii

Ultimă oră