Sari la conținut

Îți pregătești copilul de mers în tabără la munte? Iată unele lucruri esențiale pe care ar trebui să le pui în bagaj

iti-pregatesti-copilul-de-mers-in-tabara-la-munte-iata-unele-lucruri-esentiale-pe-care-ar-trebui-sa-le-pui-in-bagaj

Vara este sezonul perfect de mers în tabără la munte, iar pentru copilul tău poate fi foarte benefic. Va socializa cu alți copii de vârste apropiate și va participa la diferite activități distractive și educative. Dar este important să fie echipat corespunzător astfel încât să se descurce dacă va întâmpina probleme.

3 lucruri esențiale pe care copilul tău trebuie să le aibă înainte de a pleca într-o tabără la munte

În mod evident în tabără vor fi persoane adulte care vor avea grijă de copii. De obicei aceste persoane au făcut un training înainte pentru a fi pregătiți în cazul unor situații neprevăzute, dar ar fi bine ca și copilul tău să cunoască unele lucruri.

1. Trusa de prim ajutor: ar fi bine să aibă la el unele lucruri esențiale în cazul în care se taie sau se lovește și să știe cum să le folosească. În primul rând, ar trebui să anunțe o persoană adultă în cazul în care s-a accidentat, chiar dacă i se pare o lovitură ușoară. În al doilea rând, ar fi bine să știe că ar trebuie spălată sau chiar dezinfectată rana cât mai repede posibil, chiar dacă este vorba de o julitură mică. Următorul pas ar fi să o acopere pentru a preveni intrarea unor impurități, de aceea ar trebui să aibă în bagaj leucoplast, apă oxigenată, dezinfectant și chiar fașă elastică.


2. Telefonul mobil: deși în ziua de astăzi aproape toți copii au un telefon mobil, ar fi bine să te asiguri că acesta funcționează bine. Chiar dacă copilul este de vârstă mai mică și încă nu îi permiți accesul constant la telefon, ar trebui să aibă cu el unul în tabără. Poți alege din gama de telefoane mobile de la Altex un telefon simplu, dar suficient pentru a putea suna acasă. De asemenea, ar trebui să știe să folosească telefonul pentru a putea suna în caz că se rătăcește sau are probleme.


3. Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată: la munte temperaturile pot scădea destul de mult pe timpul nopții astfel că nu uita să împachetezi și o bluză mai groasă. Pentru că vremea poate fi imprevizibilă, ar fi ideală o haină care să-l ferească de vânt și care să-l apere de ploaie deoarece sunt mai ușor de folosit de către copii decât o umbrelă. În privința încălțămintei, din nou aceasta ar trebui să fie adecvată pentru munte. Cel mai bine ar fi să se regăsească în bagaj o pereche de bocanci de munte pentru drumețiile pe care le va face deoarece scade riscul unei accidentări. Pe lângă aceștia, ar mai trebui o pereche de încălțăminte sport pentru celelalte activități din tabără.

În concluzie, ar fi bine ca copilul tău să fie echipat de a merge în tabără la munte exact așa cum te-ai echipa tu, chiar dacă acolo vor fi adulți care vor fi pregătiți pentru orice. Aceste lucruri prezentate mai sus dacă se regăsesc în bagajul copilului tău vor asigura în același timp liniștea ta, nu va trebui să te stresezi dacă este echipat corespunzător și vei putea și tu să-l contactezi astfel să te asiguri că este bine și că se distrează.

Sursa foto: Unsplash.com

Ultimă oră