Sari la conținut

Italienii vor să investească în judeţul Braşov

Străinilor li se pare oportun să investească în construirea unui spital, dar sunt interesaţi şi de un parteneriat cu Braşovul pentru proiectul aeroportului internaţional de la Ghimbav.

Sunt doar două dintre intenţiile declarate de preşedintele Fundaţiei democratice italo-americane, Alfredo Oscar Bofi, după semnarea unui protocol de colaborare cu instituţia judeţeană condusă de Aristotel Căncescu. „Braşovul este, pentru noi, un oraş special. De aceea, ne gândim că am putea să construim aici un spital, dar ne putem implica şi în realizarea aeroportului şi în alte proiecte pentru acest oraş atât de frumos. E prima mea vizită aici şi am reuşit să fac un tur al Braşovului. Sunt foarte impresionat”, a spus Alfred Oscar Boffi, preşedinte FDIA.
Ce vor  braşovenii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, spune că braşovenii, conform ultimului sondaj de opinie, au pus pe primul loc în topul celor mai importante investiţii proiectul Aeroportul. Iar pe locul doi este oportunitatea realizării unui nou spital.
Sănătatea, lăsată de izbelişte.  Instituţia judeţeană apreciază că lucrurile trebuie să stea altfel, mai ales că, în ultimii doi ani, guvernul Boc nu a dat nici un ban pentru sănătatea braşoveană, motiv pentru care situaţia este dramatică în unităţile medicale. Ultima investiţie s-a făcut în 2008, când guvernul Tăriceanu a alocat 150 de miliarde de lei, din care 100 de miliarde au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde s-a realizat refacerea unei aripi din clădire.

Comentarii

Ultimă oră