Sari la conținut

ISU Braşov a inaugurat un nou punct de lucru în cartierul Tractorul

isu-brasov-a-inaugurat-un-nou-punct-de-lucru-in-cartierul-tractorul-

ISU Braşov a inaugurat, sâmbătă, un nou punct de lucru, în zona nou construită a cartierului Tractorul din Braşov. Timpul de răspuns în cazul unor intervenţii trebuie să fie de maxim 6 minute, iar distanţa mare şi traficul aglomerat din zonă făceau imposibil acest lucru. Construirea punctului de lucru din zona Coresi, pe strada Turnului nr. 5, a devenit, astfel, o necesitate.


   „După noile standarde, timpul maxim de răspuns este de 6 minute, aşa că ne-ar fi fost imposibil să ajungem aici într-un timp atât de scurt, de la oricare din cele două subunităţi existente la nivelul municipiului Braşov, cu precădere la orele de vârf, dar nu numai. Distanţa medie existentă în prezent între structura profesionistă de intervenţie (Detaşamentul 1 de Pompieri Braşov) şi raionul de intervenţie propus al punctului de lucru este de aproximativ 8 km, iar după înfiinţarea Punctului de Lucru Coresi va fi de 4 km. Timpul mediu de răspuns realizat în prezent de către echipajele de intervenţie este de 8 minute, iar după înfiinţarea Punctului de Lucru Coresi timpul mediu de răspuns estimat va fi 3 minute”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, maiorul Ciprian Sfreja.


   Punctul de lucru din zona Coresi a putut fi amenajat cu ajutorul unor firme private. O autospecială cu apa şi spumă dotată cu o motopompă transportabilă şi cu modul de descarcerare va ajunge aici de la Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov şi o autospecială de prim ajutor medical calificat, tip B2 va fi pusă la dispoziţie pentru asigurarea primului ajutor medical calificat.

Pompierii Braşoveni au ales ziua de 5 septembrie pentru inaugurarea acestui punct de lucru pentru că în această zi s-au împlinit 12 ani de la înfiinţarea SMURD Braşov.


    Noul punct de lucru al ISU Braşov are o suprafaţă totală 317mp şi a fost realizat cu o investiţie de peste 500.000 euro. Acesta va face mult mai rapidă intervenţia în zona blocurilor nou construite în cartierul Tractorul, cartierul Triaj, dar şi în întreaga zonă.

Comentarii

Ultimă oră