Sari la conținut

„Istoria la persoana întâi” îşi caută „actorii” principali, pentru vara lui 2018

istoria-la-persoana-intai-isi-cauta-personalitatile-pentru-vara-lui-2018

Asociaţia Cultour este în căutarea a zece braşoveni care îşi doresc să joace rolul celor mai importante personalităţi ale oraşului. Demersul face parte din proiectul cultural „Istoria la persoana întâi”, inițiat și coordonat de Asociaţia Cultour.

Braşovenii care visează la Braşovul de altădată au şansa să intre în pielea unui personaj din alte vremuri, graţie proiectului „Istoria la persoana întâi”, aflat anul acesta la cea de-a III-a ediţie.

O condiţie pentru posibilii candidați este să cunoască o limbă de circulaţie internaţională. Cei interesaţi pot trimite un CV şi o scurtă descriere la adresa info@asociatia-cultour.ro, până în data de 7 iulie 2018.

Brașovenii care vor fi selectaţi vor participa la un training de formare creat de o echipă de specialişti: un ghid cu experienţă şi un actor, în perioada 16-20 iulie 2018.

Programul va fi unul part-time, dar plătit.


   Cea de-a treia ediţie a proiectul cultural „Istoria la persoana întâi”, începe în 23 iulie şi se va încheia în 22 septembrie 2018.

  „Istoria la persoana I” dă un alt sens noţiunii de ghidaj. Pe parcursul verii, zece ghizi-personaje istorice vor interpreta într-o manieră personală poveştile de viaţă ale personalităţilor evocate, vor îndruma şi ajuta turiştii să descopere o parte din istoria Braşovului. Personajele istorice vor putea fi găsite în Piaţa Sfatului, iar localnicii şi turiştii vor putea să îi cunoască îndeaproape, să le pună întrebări şi chiar să se fotografieze cu ei.

Asociația Cultour are drept scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov, prin Ghidul cultural de proiecte. Partener este Muzeul Casa Mureşenilor.


   „Prima ediție a proiectului ne-a adus oameni faini, amintiri minunate și prieteni noi. Hai și tu în gașca noastră! Ne plac oamenii curioși, deschiși si fun! Primul pas: CV-ul tău și DeCe-ul tău la info@asociatia-cultour.ro până pe 7 Iulie!” - așa sună invitația organizatorilor (Asociaţia Cultour).

Comentarii

Ultimă oră