Sari la conținut

Înzăpezirea trambulinei K90 din Râşnov se face cu lopata (video)

inzapezirea-trambulinei-k90-din-rasnov-se-face-cu-lopata-video

Aproape 100 de voluntari muncesc de dimineaţă până seara, în schimburi, la mutat zapadă, în Râşnov, pentru că în weekend aici este programată o etapă de Cupă Mondială, iar trambulina la care se vor face sărituri trebuie să fie evident înzăpezită.
Organizatorii evenimentului şi voluntarii au decis să mute zăpadă netopită de pe o pârtie vecină şi dacă aceasta nu va fi suficientă vor aduce alta din rezervele făcute deja în munţi.
Toată lumea care participă la acţiune a pus mâna pe lopeţi şi a trecut la treabă. Zăpada netopită de pe trambulina k65 este mutată pe k90,  unde sunt programate săriturile pentru data de 1 martie. În caz de nevoie oamenii mai au la dispoziţie şi cîteva rezerve de zăpadă făcute în pădure. Acestea vor fi transportate cu câteva camioane la trambuline.  
”În primul rând trebuie să asigurăm zăpadă pe pista de aterizare, trebuie să fie la un nivel corespunzător, zăpada trebuie să fie consitentă, să aibă o concistenţă bună astfel încât aterizările sportivilor să se facă în siguranţă” a precizat Florin Spulber, organizator
Vremea caldă din ultima perioadă le dă mari bătăi de cap organizatorilor evenimentului de la Râşnov. Chiar dacă nu a mai nins de ceva vreme oamenii nu au de gând să se dea bătuţi şi spun că sunt hotărâţi să facă totul pentru ca evenimentului de talie mondială, la care sunt aşteptaţi oaspeţi chiar şi din Japonia, să se ţină fără probleme.
„Noi vom face tot posibilul, stăm de dimineaţă de la 6 până seara 9 seara cu toată lumea, cu voluntari, cu antrenori, cu sportivi pentru că trebuie să organizăm această etapă de cupă mondială” a adăugat  Florin Spulber. „ În primul rând facem parte din comunitate şi e un eveniment important pentru noi şi automat trebuie să dăm o mână de ajutor” a spus un voluntar.


Voluntarii se grăbesc să termine înzăpezirea trambulinei K90 mai ales că aici ar trebui să ajungă zilele acestea şi Federaţia Internaţională de Schi  pentru o inspecţie.

Comentarii

Ultimă oră