Sari la conținut

Invitaţie la cunoaştere în această vineri în „Noaptea Cercetătorilor Brașov 2016”

invitatie-la-cunoastere-in-aceasta-vineri-in-noaptea-cercetatorilor-brasov-2016-

Știința va fi sărbătorită astă-seară simultan în peste 250 de orașe europene! Şi 15 orașe din România vor celebra în această vineri „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

Vor fi organizate o serie de evenimente ce îşi propun să apropie publicul larg de fascinanta lume a cercetării.

La noi la Braşov, ştiința „va fi expusă” la Colegiul Național „Andrei Șaguna”.

Astă-seară , 30 septembrie, la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, între orele 17:00­ si 22:00, vor fi exprimate şi dezbătute principii din fizică, astronomie, chimie, geografie, biologie și geologie, cu experimente live, demonstrații aplicate, jocuri și concursuri cu premii. Totul cu intrarea liberă.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” vă invită să întâlniți eroii, oameni de știință din diverse domenii care ne pot schimba viața. Aveţi ocazia să deveniți chiar voi cercetători pentru o zi, participând la activitățile științifice și distractive.

Evenimentele principale de la noi din ţară vor avea loc la București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea și Zalău.

Primul eveniment din seria „Noaptea Cercetătorilor Europeni” a fost organizat în 2005 şi de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicată promovării științei. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Comentarii

Ultimă oră