Sari la conținut

Învăţământul dual se va extinde la încă două colegii în Brașov

invatamantul-dual-se-extinde-la-inca-doua-colegii-in-brasov

Noi clase vor fi înfiinţate la Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” şi la Colegiul Tehnic de Transporturi!

Firmele care îşi desfăşoară activitatea în Braşov sunt tot mai interesate să se implice în învăţământul dual.

Astfel, din anul şcolar următor, furnizorul de gaze naturale va susţine o clasă în sistem dual, cu specializarea instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”. La aceeaşi unitate de învăţământ va funcţiona şi o clasă duală ce va pregăti elevii în calificarea de electrician exploatare joasă tensiune, susţinută de furnizorul de electricitate.


   „Pe viitor, municipalitatea intenţionează să dezvolte clase în sistem dual şi la Colegiul Tehnic de Transporturi, în parteneriat cu RATBV, precum şi la Colegiul Economic «Andrei Bârseanu», în parteneriat cu companii din domeniul HORECA. Prin companiile care îşi desfăşoară activitatea în Braşov putem dezvolta şi mai mult învăţământul dual. Acesta poate reprezenta o soluţie reală pentru piaţa forţei de muncă din Braşov, care în prezent se confruntă cu mari probleme legate de calificarea personalului”, a declarat Consilierul local braşovean Adrian Oprică.

El a ţinut să precizeze că „proiectul aplicat la Şcoala Profesională Germană Kronstadt, nu doar că a fost pus în practică şi în alte oraşe, dar am ajuns în punctul în care marile companii vin către colegii şi licee din Braşov pentru a dezvolta astfel de parteneriate. În 2012, Şcoala Profesională Germană Kronstadt a fost prima în sistem dual din România şi încă din primul an a demonstrat că este un model de bună practică, recunoscut ca atare chiar de către Ministerul Educaţiei”.

Comentarii

Ultimă oră