Sari la conținut

Întâlnire cu urmaşii mocanilor săceleni, la Muzeul Etnografic Săcele

intalnire-cu-urmasii-mocanilor-saceleni-la-muzeul-etnografic-sacele

Muzeul de Etnografie Braşov organizează o serie de întâlniri cu urmaşii mocanilor săceleni, din Cahul (Republica Moldova) şi cu cei din Săcele, în perioada 14-16 noiembrie 2019, la Săcele şi Braşov.


   Publicul interesat este invitat în 15 noiembrie 2019, de la ora 10.00, la Muzeul Etnografic Săcele, din Bulevardul Braşovului nr. 153, la o întâlnire cu invitaţii din Cahul, în cadrul expoziţiei temporare „Fascinanta întâlnire în Basarabia cu urmaşii mocanilor săceleni”.

................................................................................................................

Expoziția „Fascinanta întâlnire în Basarabia cu urmașii mocanilor săceleni ” este rezultatul proiectului comun de cercetare, desfășurat în perioada 6 - 12 iunie 2018 (anul I), coordonat de către Muzeul de Etnografie Braşov, în colaborare cu Institutul de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu” București, Muzeul Brăilei și Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova.

Proiectul a urmărit identificarea urmașilor familiilor de mocani, plecați din zona Săcele în Basarabia, a legăturilor de neam (arborele genealogic), a ocupațiilor actuale - practicarea păstoritului, vocabularul pastoral și elemente identitare privind costumul mocănesc.

Expoziția aduce în atenţia publicului destinul familiilor de mocani săceleni Munteanu, Șeitan și Tocitu.

Comentarii

Ultimă oră