Sari la conținut

Întâlnire cu scriitorul francez François-Henri Désérable

intalnire-cu-scriitorul-francez-franoishenri-dsrable

 Un eveniment pentru francofoni și nu numai!

Alianţa Franceză Braşov, ne propune astăzi, 26 octombrie 2016, o întâlnire cu tânărul scriitor francez François-Henri Désérable.

François-Henri Désérable (născut la Amiens în Franța, la 6 februarie 1987) este un autor francez și un fost jucător profesionist de hochei pe gheață.

Prima sa carte „Tu montreras ma tete au peuple”, cuprinzând scurte-povestiri despre Revoluția Franceză , a fost lansată în aprilie 2013 și a câștigat mai multe premii literare.

În 2015, François-Henri Désérable a publicat „Evariste”, un roman despre Evariste Galois , un matematician francez care a revoluționat algebra și a murit la 20 de ani din cauza rănilor suferite într-un duel. În Franța, cartea a fost considerată ca fiind una dintre "senzațiile literare ale anului 2015".

Partea savuroasă din povestea de viaţă a tânărului scriitor e că a jucat mult timp hochei pe gheață.


   Venind de la echipa de juniori a Gothiques d'Amiens , cu care a câștigat, în 2007, campionatul francez de juniori, a debutat cu LHC Les Lions în 2008. În aprilie 2011, el a ajutat Les Lions să ajungă în finala campionatul francez D2. Echipa sa a juns până la Divizia 1. În același an, el a fost selectat printre finaliști din categoria „Cel mai bun sportiv din Lyon”.

Apoi a jucat două sezoane cu Viperele Montpellier, înainte de a se muta la Paris , unde a jucat mai mult de un sezon cu Volants Français înainte de a abandona patinele şi sportul de performanţă în 2016, la 29 de ani.

Evenimentul va avea loc în sala festivă a Colegiului Naţional "Unirea", din Braşov (Bd. Eroilor, nr. 7), de la ora 18:00.

Alianţa Non-Governamentală Franceză Braşov are 3 misiuni: organizarea cursurilor de limba franceză, promovarea culturii franceze şi a culturilor francofone, favorizarea diversităţii culturale, punând în valoare toate culturile.

Comentarii

Ultimă oră