Sari la conținut

“Instrumente de tortură” fabricate în China! Se exportă la greu...

instrumente-de-tortura-fabricate-in-china-se-exporta-la-greu

Zeci de firme chineze sunt producatoare si exportatoare de "instrumente de tortura", de la arme paralizante la bastoane cu ghimpi metalici, pentru tarile cu probleme in respectarea drepturilor omului, sustine Amnesty International.

Daca in urma cu un deceniu erau aproximativ 28 de companii, astazi peste 130 de firme sunt implicate in producerea sau comercializarea echipamentului, care este distribuit de obicei agentiilor de securitate.

Majoritatea echipamentelor sunt achizitionate de catre autoritatile care aplica legea in unele state din Africa si din sud-estul Asiei, relateaza Sydney Morning Herald.

"Unele dintre exporturi sunt, fara indoiala, utilizate in operatiuni legitime de aplicare a legii, dar China a exportat si echipamente inumane care reprezinta un risc semnificativ pentru incalcarea drepturilor omului de catre agentiile de aplicare a legii", se arata in raportul Amnesty International. Societatea China Xining Import/Export Corporation a comunicat in 2012 ca dezvolta afaceri cu mai mult de 40 de tari din Africa. Firma nu a putut fi contactata pentru comentarii. Nu au fost date publicitatii nici comentarii din partea Ministerului de Externe al Chinei.

Comentarii

Ultimă oră