Sari la conținut

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă primeşte, sâmbătă, Drapelul de Luptă

inspectoratul-pentru-situatii-de-urgenta-primeste-sambata-drapelul-de-lupta

Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 11.00, în faţa Primăriei la un ceremonial militar şi religios şi la o paradă cu forţe şi mijloace specifice, prilejuite de primirea Drapelului de Luptă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Ţara Bârsei” al judeţului Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, căpitanul Ciprian Sfreja, drapelul de luptă are un regim cu totul special – pentru că este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare.

„Fiecare drapel de luptă are elemente de identificare proprii, în sensul că în cele patru colţuri ale flamurii sunt brodate cu fir aurit, cununi cu două ramuri de stejar care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii. Unitatea noastră ca şi continuatoare a Grupului de Pompieri “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov deţine drapelul de luptă acordat conform Decretului 528 / 1997 şi i-a fost înmânat în urma unui ceremonial militar desfăşurat în data de 22.11.1997 pe platoul din faţa Bibliotecii Judeţene Braşov. În prezent drapelul de luptă se acordă unităţilor militare în baza Legii 34 /1995 prin Decret al Preşedintelui României. Ceremonia militară de acordare se desfăşoară conform prevederilor Regulamentelor militare şi ceremonialelor militare. Pentru orice unitate momentul primirii drapelului de luptă este unul unic, pentru orice pompier militar este un sentiment măreţ care se trăieşte o dată în viaţă, este recunoaşterea faptului că efortul şi munca depuse zi de zi în lupta cu situaţiile de urgenţă nu sunt în zadar”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Comentarii

Ultimă oră