Sari la conținut

Înscrierile pentru învăţământul dual şi profesional vor începe din 29 iunie

inscrierile-pentru-invatamantul-dual-si-profesional-vor-incepe-din-29-iunie

Adolescenții care vor să meargă pe drumul învăţământului dual şi profesional trebuie să ştie că înscrierile vor începe din 29 iunie 2020 şi vor dura până în 3 iulie 2020, conform prevederilor unui ordin ce aprobă calendarul admiterii în acest tip de învăţământ.


     Elevii vor completa fişele de înscriere şi dosarele la şcolile lor gimnaziale, iar acestea vor depune dosarele elevilor la şcolile alese de aceştia.


   Conform calendarului, astăzi trebuie actualizate procedurile de admitere de la nivelul unităţilor de învăţământ, cu eliminarea din procedură a probelor de preselecţie, precum şi actualizarea Comisiei de admitere din unitatea de învăţământ, după caz.Tot azi trebuie făcută reconfimarea implicării operatorilor economici în învăţământul profesional.


      Unităţile de învăţământ contactează operatorii economici cu care au încheiat contracte-cadru şi le solicită reconfirmarea contractelor semnate.


  Unităţile de învăţământ trebuie să centralizez răspunsurile operatorilor economici, să completeze şi să transmită la inspectoratul şcolar situaţia proiectului planului de şcolarizare actualizat pentru anul şcolar 2020 – 2021, pe baza răspunsurilor operatorilor economici (cu menţionarea operatorilor economici şi a numărului de elevi pentru care sunt încheiate contracte-cadru sau a faptului că practica în anul şcolar 2020-2021 se va desfăşura în unitatea de învăţământ).

În 27 mai 2020 trebuie afişată oferta educaţională la sediile unităţilor de învăţământ. Broşura trebuie postată şi pe site-ul ISJ-ului.

Comentarii

Ultimă oră