Sari la conținut

INFOTRAFIC: Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat

infotrafic-circulatia-rutiera-se-desfasoara-ingreunat

Circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri din ţară din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, în cursul dimineţii de marţi unele tronsoane de drum fiind închise temporar pentru deszăpezire, informează Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române, scrie mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, marţi dimineaţă, pe DN1, în Pasul Predeal, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, în condiţii de iarnă, iar traficul rutier în zonă a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, din cauza unui autotren derapat. Utilajele de deszăpezire au reuşit să tracteze ansamblul de vehicule, iar la ora transmiterii acestei ştiri circulaţia a fost reluată. În zonă ninge viscolit, iar pe carosabil există un strat de zăpadă de cel mult un centimetru, în amestec cu material antiderapant.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat îngreunat şi pe DN11, în Pasul Oituz, în judeţele Bacău şi Covasna, după ce, în timpul nopţii, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii, existând riscul ca acest lucru să se întâmple şi în orele următoare, astfel că şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă.

Infotrafic mai anunţă că în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, în zona lacului Siriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău, rutele ocolitoare pentru traficul greu fiind DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele, DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei - Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

În judeţul Harghita, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, marţi dimineaţă, de la 6.30, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient, restricţia fiind ridicată după aproape două ore.

Centrul Infotrafic mai anunţă că în jurul orei 8.15 traficul rutier a fost întrerupt pe DN1A Braşov - Cheia, în zona Brădet, din cauza unui autotren care a derapat, echipele de intervenţie încercând, la ora actuală, să tracteze ansamblul de vehicule cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, fiind valabilă de luni, ora 15.00, până marţi, la ora 20.00.

Comentarii

Ultimă oră