Sari la conținut

INEDIT! Istoria braşovenilor de la poştalion la e-mail şi Facebook (Galerie FOTO)

inedit-istoria-brasovenilor-de-la-postalion-la-email-si-facebook-galerie-foto

O pecete veche datată 1770, un bilet de călătorie cu poştalionul de la 1852, dar şi jucării de acum 100 de ani. Toate acestea pot fi admirate în cadrul unei expoziţii intitulate „Poveştile Arhivei”, deschise la Muzeul Casa Mureşenilor.

Aceasta reuneşte opt miniexpoziții, cu articole adunate de-a lungul timpului de către specialiștii muzeului. În cadrul acesteia sunt aduse în atenția publicului valoroase bunuri culturale păstrate în arhiva Mureșenilor, printre care manuscrisul conţinând versurile poeziei „Deșteaptă-te, Române!”şi cea mai veche pecete datată 1770.

  • Expoziţie cu jucăriile bunicilor

O altă sală găzduieşte mărturii ale „Serviciilor poştale în trecut”despre care ne povesteşte mai multe directorul Muzeului „Casa Mureşenilor”, Valer Rus. „Spunem povestea Poştei la Braşov în a doua sală a expoziţiei. Avem destul de multe informaţii despre cum comunicau oamenii acum 150 de ani. Avem expuse documente cu ştampile poştale. De asemenea, am făcut o reconstituire a unui oficiu poştal şi avem înregistrări audio cu actori braşoveni citind scrisori de acum 150 de ani”, ne-a spus acesta.

Vizitatorii pot intra şi în lumea fotografiei, admirând un stereoscop, adică dispozitivul cu care străbunicii noştri puteau vedea, în relief, imagini din natură. Primele semne ale marketingului autohton pot fi văzute concret în vitrinele expoziţiei „Auziți, vedeți, mirați-vă!”, printre care şi prima reclamă din „Gazeta de Transilvania”.

Şi cei care sunt curioşi să vadă cu ochii lor jucăriile bunicilor şi să se întoarcă în copilăria lor, au această şansă, jucării de acum 100 de ani aşteptând să fie admirate într-o altă miniexpoziţie.

„Poveştile Arhivei” poate fi vizitată până în 29 aprilie, în cele opt săli ale Muzeului „Casa Mureşenilor”.

Comentarii

Ultimă oră