Sari la conținut

INCREDIBIL! La vârsta de 102 ani, o femeie munceşte în grădină (Galerie FOTO)

incredibil-la-varsta-de-102-ani-o-femeie-munceste-in-gradina-galerie-foto

Sapă grădina din curtea casei, la interval de câteva zile şi, asta nu e nimic neobişnuit, dar ce spuneţi dacă aflaţi că are 102 ANI? Este incredibil, dar adevărat! La aşa o vârstă venerabilă, o femeie din Apaţa are grijă singură de grădină şi spune că se hrăneşte doar cu produse bio, cultivate de ea de ani de zile. Acesta ar fi doar unul dintre secretele doamnei, care se laudă că nu prea a fost pe la doctor şi aşa a reuşit să ajungă la aşa o vârstă înaintată. La aniversare au participat atât rudele, cât şi prietenii, dar femeia a primit cadouri frumoase şi de la reprezentanţii Asociaţiei AICI PENTRU TINE, ONG care are ca scop integrarea în societate a copiilor din centrele de plasament.

  • Născută în 1914

Ana Kovacs s-a născut în 1914, în Covasna. Are doi copii şi patru nepoţi şi se laudă cu faptul că toată viaţa s-a hrănit sănătos din propria-i grădină, la care munceşte cu drag. Femeia spune că nu a făcut excese şi că a încercat să aibă o viaţă disciplinată, ca să  poată avea grijă de familie.„ Eu am mâncat numai din grădina mea şi am avut grijă de familie. Îmi doresc sănătate”, a spus Ana Kovacs. Femeia a primit cadouri şi multe flori, iar emoţiile au copleşit-o. La împlinirea vârstei de 102 ani o bucurie imensă i-au oferit rudele şi prietenii, dar şi reprezentanţii Asociaţiei „Aici pentru tine”.„ Suntem foarte fericiţi pentru că în viaţa noastră plină cu amaruri şi cu probleme mai găsim şi momente de fericire şi de aniversare. De data asta, aniversăm o doamnă în vârstă de 102 ani, care a prins războaie mondiale, care a prins comunismul, care a prins democraţia şi cred că trebuie scrisă povestea doamnei”, a spus Toro Tamas, ambasadorul Asociaţiei ”Aici pentru Tine”.„ Ne bucurăm foarte mult că am putut să venim la aniversarea doamnei, care a împlinit venerabila vârstă de 102 ani. Asociaţia „Aici pentru Tine” face nenumărate asemenea acţiuni caritabile”, a spus Andras Gal, unul dintre membrii Asociaţiei „Aici pentru Tine”.

  • Natura i-a dat putere

Chiar dacă tortul a fost gustos, cel mai dulce cadou la aniversare a fost oferit prin simpla prezenţă a oamenilor cu suflet mare, care i-au fost alături în cea mai importantă zi din viaţa ei. Ana Kovacs şi-a pus şi o dorinţă: să fie sănătoasă, ca să mai poată admira natura, care i-a dat atâta putere într-un secol de viaţă.

Comentarii

Ultimă oră