Sari la conținut

Începe „SlanăFest Brașov”, ediția a treia!

incepe-slanafest-brasov-editia-a-treia

În perioada 21-23 februarie 2020 va avea loc cea de a treia ediţie a evenimentului „SlanăFest” din Braşov, organizat în parcarea de lângă curtea Bisericii Evanghelice-Lutherane (str. Iuliu Maniu nr. 4, vizavi de Cimitirul Reformat).


   Organizatorii evenimentului, Asociaţia Főszervező Egyesület, îşi încep invitaţia transmisă brașovenilor și turiștilor cu un citat al scriitorului György Attila: „Cel mai bun prieten al omului este porcul”:


  „Dacă este februarie, e vreme de o slănină bună, sărată, afumată, maturată bine, cu un pumn de brânză bună, o ceapă dulce şi multă, multă voie bună.


    Evenimentul are ca scop promovarea produselor autentice tradiţionale din Ardeal, însă în fiecare an apar şi o serie de produse extrem de creative, făcând deliciul publicului: plăcinta cu slănină, mozzarella cu slănină, ecler cu cremă de jumări, ciocolată şi praline cu slănină sau specialităţi din slănină decorate cu foiţă de aur… Totul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază a ţăranului transilvănean, ignorat pe nedrept în ultima perioadă”, a explicat Zakariás Bârnă, preşedintele asociaţiei.


    Duminică la prânz va avea loc şi concursul slăninelor şi începând de anul acesta, şi al cârnaţilor.

Târgul cu delicatese ardeleneşti provenind de la porc se deschide astăzi la ora 12.00 şi va fi disponibil până seara la 22.00. Sâmbătă şi duminică, programul târgului este între orele 12.00 şi 22.00.


    Partenerii „SlanăFest” sunt Breasla Meşteşugarilor din Transilvania, Asociaţia Fermierilor Maghiari din Braşov şi Asociaţia socio-culturală „Loksi Blues Café”.


        Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului puteti afla accesând https://www.facebook.com/slanafest/ .

Comentarii

Ultimă oră