Sari la conținut

Începe semifinala! Hai la meci să le încurajăm pe „olimpice”!

incepe-semifinala-hai-la-meci-sa-le-incurajam-pe-olimpice

Olimpia CSU Brașov se află în fața celor mai importante meciuri din acest sezon, cele din semifinala Ligii Naționale de baschet feminin. Brașovencele vor începe seria cu CSU Alba Iulia pe propriul teren, miercuri, de la ora 18.30. Echipa calificată în finala campionatului se va decide după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Al doilea meci al seriei se va disputa pe 18 martie la Alba Iulia, iar dacă va fi nevoie de un joc decisiv, acesta va avea loc la Brașov pe 20 martie.

Meciurile cu Alab Iulia se anunță extrem de dificile. Alba s-a întărit la jumătatea sezonului cu cele mai bune jucătoare de la ICIM Arad și formează acum o trupă extrem de puternică. În weekend, Trupa condusă de selecționerul României, Miroslav Popov, a reușit să câștige Liga Europei Centrale, după ce a trecut în finală de echipa austriacă Flying Foxes SVS Post Viena, cu scorul de 71-55 (22-9, 17-11, 20-18, 12-17). La final four-ul disputat în Slovacia, cele mai bune jucătoare au fost Brankica Hadzovic și Shawnta Dyer, care au marcat peste 20 de puncte fiecare atât în semifinale cât și în finală. Alba este în mare formă și vrea să câștige sub Tâmpa pentru a anula avantajul terenului propriu echipei conduse de Dan Calancea și Nenad Marinkovic.

Brașovencele au avut pauză și sunt mult mai odihnite înainte primului duel din semifinale. La ultimul joc de la Galați, „olimpicele” au arătat foarte bine, iar vedetele Pesovic și Bartee au terminat jocul în double-double. Olimpia CSU Brașov a câștigat ambele jocuri cu CSU Alba Iulia disputate în sezonul regulat, astfel că Irimia și compania au un ascendent moral în fața adversarelor din semifinale. Brașovencele au ajuns în această fază a competiției după ce au trecut cu scorul de 2-0 de Phoenix Galați în primul tur al play-off-ului. Nici Alba nu a avut nevoie de trei meciuri pentru a se califica în finală, combo-team-ul condus din teren de Hadzovic trecând cu 2-0 de Universitatea Cluj.

„Va fi o semifinală dificilă pentru noi. În momentul de față Alba Iulia este o echipă foarte puternică, o candidată certă la titlu. Totuși, sper că vom avea prestații bune și vom reuși să ne calificăm în finală. Sper ca echipa noastră să fie mai bună decât individualitățile lor. Trebuie în primul rând să le blocăm pe Hadzovic și Web care aruncă foarte bine de la distanță. Principalul nostru atu ar trebui să fie faptul că în această serie mai multe meciuri s-ar putea juca la Brașov, deși pe teren propriu, presiunea este pe echipa gazdă în aceste meciuri cu miză mare. Sper să începem bine, este foarte important ca în primul meci să ne mobilizăm și să obținem victoria. Sper că fanii vor veni la sală, avem nevoie de ajutorul lor în această partidă”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Primul meci din semifinala dintre Olimpia CSU Brașov și CSU Alba Iulia se va disputa miercuri de la ora 18.30, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”.

Comentarii

Ultimă oră