Sari la conținut

„Începe școala în Parcul Tractorul”, acțiune organizată de Crucea Roșie Brașov

incepe-scoala-in-parcul-tractorul-actiune-organizata-de-crucea-rosie

Nu ai nevoie de licență ca să salvezi vieți pe drum! „Începe școala în Parcul Tractorul!”


   Cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor, Crucea Roșie Română încurajează oamenii să învețe primul ajutor pentru a reduce numărul de decese și răniţi pe drumurile țării.

Astfel, Crucea Roșie Română filiala Brașov organizează evenimentul „Începe școala în Parcul Tractorul”.

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, între orele 10.00 – 18.00, în Parcul Tractorul, brașovenii sunt așteptați pentru a marca împreună Ziua Mondială a Primului Ajutor, iar voluntarii de la Crucea Roșie vor prezenta tehnicile de prim ajutor. De asemenea, vor fi desfășurate activități de măsurare a tensiuni arteriale și ateliere pentru copii – desene pe asfalt, face painting, jocuri recrative cu baloane și mingi, creație, etc.

Prin urmare „Și tu poți fi un salvator!” - „Începe școala în Parcul Tractorul” învățând tehnici utile, care pot salva vieți.

Este pregătit materialul didactic cu ajutorul căruia cei prezenți vor învăța de la voluntarii de la Crucea Roșie câteva manevre de prim ajutor. Cei care se vor afla în parc vor asista și la demonstrații practice în caz de accidente rutiere, dar se vor și distra, în familie, pici și bunici, fiecare după puteri și preferințe.

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, între orele 10.00-18.00, în Parcul Tractorul Brașov, va fi marcată Ziua Internațională a Primului Ajutor.

Iar distracția va fi „amendată” cu premii oferite de sponsorul principal al evenimentului (Maxi Farma Brașov). Va da o mână de ajutor și RMN Diagnostica.


     Au fost programate exerciții cu simulări de accidente și demonstrații de prim ajutor între orele 12.00-12.30 și 15.00-15.30.

„Începe școala în Parcul Tractorul!

Veniți sâmbătă, 8 septembrie 2018, cu mic, cu mare, pentru a marca împreună Ziua Mondială a Primului Ajutor! Voluntarii de la Crucea Roșie, susținuți de farmaciile Maxi Farma, vă vor învăța tehnicile de prim ajutor.

Facem școală cu pauze prelungite! Vom desena pe asfalt tot ce ne trece prin cap, participăm la concursuri cu premii, ne distrăm jucând jocurile copilăriei de altădată.

Dacă vrei să o vezi pe bunica sărind coarda, ia-o cu tine! Bunicul va învârti racheta de badminton, dar numai după ce ii verificăm tensiunea. Dacă vrei să o vezi pe mama jucând elastic, nu uita acasă elasticul! Dacă vrei să-l vezi pe tata jucând șotron, adu cu tine o pietricică!


  De restul ne ocupăm noi!

Așa marcăm împreună Ziua Mondială a Primului Ajutor! În 8 septembrie, între orele 10.00-18.00, în Parcul Tractorul.

Farmaciile Maxi Farma și Crucea Roșie vă așteaptă!” așa sună invitația pentru brașoveni a organizatorilor acțiunii.

.........................................................................................................................................

Trebuie precizat că accidentele de circulație ucid în fiecare an aproximativ 1,25 milioane de persoane din întreaga lume. Numai în anul 2017, s-au înregistrat în România 1.951 decese în urma accidentelor.

Suntem toți utilizatorii de drumuri, fie că suntem pietoni, șoferi, motocicliști, bicicliști sau pasageri. Riscurile accidentelor rutiere nu pot fi niciodată eliminate complet, dar există modalități de a le reduce și de a oferi oamenilor mai multe șanse de supraviețuire.


   Una dintre cele mai bune metode este să înveți primul ajutor, astfel încât să ai abilitățile și instruirea necesare pentru a răspunde rapid - și chiar de a salva o viață - dacă ești la locul unui accident.

În plus față de numărul deceselor cauzate de accidente rutiere - estimate la 3.500 de decese în fiecare zi la nivel mondial - zeci de mii de oameni sunt răniți în accidente în fiecare an, adesea cu consecințe pe viață. Conform statisticilor Poliției Române, în anul 2017, în România au fost înregistrate 8.624 de accidente rutiere grave și 22.642 de accidente ușoare. Pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestor pericole, tema Zilei Mondiale a Primului Ajutor din acest an este „Prima reacție la accidente rutiere".

Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt cei mai importanți furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate țările din lume.

Crucea Roșie Română oferă cursuri de prim ajutor, predând tehnicile și informațiile necesare pregătirii și răspunsului imediat pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere. O astfel de instruire sporește cunoștințele și abilitățile primului răspuns în rândul populației generale, șoferilor, pasagerilor și pietonilor, permițându-le să ofere asistență imediată persoanelor rănite pe șosele.

„Chiar și un singur caz de deces pe șoselele țării este o tragedie. Cursurile noastre de prim ajutor sunt deschise tuturor și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu persoane, grupuri și comunități pentru a ne ajuta unii pe alții să facem drumurile noastre mai sigure pentru toată lumea", a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Cursurile de prim ajutor ale Crucii Roșii Române au acoperire națională și certificare europeană. În cursul anului 2017, Crucea Roșie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituții și persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor unui număr de aproximativ 55 000 de persoane.

Ca o completare a serviciilor de prim ajutor oferite gratuit populației, Crucea Roșie Română a pus la dispoziția utilizatorilor de telefoane mobile, o aplicație de prim ajutor. Aplicația „Prim Ajutor” are rolul de a crește capacitatea oamenilor de a interveni în situații de urgență până la sosirea ambulanței. Totodată aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a suna direct la ambulanță în caz de nevoie.

Comentarii

Ultimă oră