Sari la conținut
incepe-oktoberfest-2018-brasov

Mai este puțin timp până când se dă cep la butoiul cu bere la Oktoberfest. Ținând cont că în 2018 se împlinesc 10 ani de la prima ediție Oktoberfest la Brașov, organizatorii vor ca anul acesta festivalul să fie și mai special.

Evenimentul este programat în acest an în perioada 6 – 16 septembrie 2018.


   Urmează 11 zile de sărbătoare cu o halbă de bere rece în mână, de preferat „Ciucaş Malzbier” (adică ediţia aniversară de bere Ciucaș, special lansată pentru Oktoberfest).


   Râuri de bere, mâncare şi distracţie din plin la Oktoberfestul de Braşov. În 6 septembrie începe cea de-a 10-a ediţie a festivalului berii, pe model nemţesc, ediție pe care organizatorii o anunţă de nota 10.

Evenimentul va fi deschis de tradiţionala paradă a Oktoberfestului, cu 15 trăsuri şi trei fanfare, care vor porni de lângă Primărie şi se vor îndrepta spre fostul Stadion Municipal. După ce va fi dat cep butoiului, va fi liber la distracţie în fiecare seară, până la miezul nopţii. În cele două corturi încăpătoare pregătite de organizatori (Wiesenzelt și Kronstadtzelt ) şi în afara lor vor fi disponibile pentru petrecăreți aproximativ 11.000 de locuri.

La ediția din acest an vor fi mai multe noutăţi. Una dintre ele este o bere aniversară Maltzbier, în ediţie limitată, disponibilă doar pentru acest eveniment. Pentru oaspeţii străini a fost pregătit la mese QR-ul cu meniul în limba lor, după scanarea cu telefonul mobil.

Mai sunt şi alte surprize:


   Miss Oktoberfest va pleca la Munchen, Regele Berii va câştiga un set de relaxare, vor fi oferite peste 10.000 de premii, 10 formaţii vor fi aduse din Germania special pentru cele 11 zile de eveniment . Cei prezenți vor avea parte de delicii culinare. Vizitatorii vor beneficia de o zonă de street food special creată și de un parc de distracţii.

Intrarea la evenimente va fi liberă, iar vizitatorii sunt așteptați în fiecare zi, de la ora 11.00, la ora 24.00.

Organizatorii se aşteaptă ca în acest an să depăşească 500.000 de vizitatori, mai ales că vor conta şi pe prezenţa a mii de turişti. Ediţia de anul trecut a Oktoberfest a adus pe fostul Stadion Municipal, 350.000 de vizitatori.


   Brașovenii și turiştii sunt aşteptaţi ca să ciocnească halbe cu bere rece şi să deguste delicatese nemţeşti şi româneşti.

Și cine a mai pomenit distracție mare fără artiști adevărați și muzică bună? 10 trupe vor dovedi pe scenele Oktoberfest că au talent și priză la public. Vor cânta Claudia & Die Burzenland Party Band, Albachtal Express, Kloster Gold, Karpaten Band, Hermannstadt 07, Music Ministerium, Melody for you, Wirbelwind, Trupa 6 și fanfara „Țara Bârsei”.

Miss Oktoberfest adună în cosițe 10 toamne în culori arămii, de la fiecare ediție a festivalului, așa că va fi chef mare, cu premii speciale. Pentru înscrierea în concurs nu contează vârsta (atâta timp cat este peste 18 ani) și nici greutatea, juriul punând accentul pe multe alte calități, pe care orice domniță le are de la Mama Natură.


  Nici bărbații nu au fost uitați și vor fi chemați la concurs. Ei nu trebuie să fie nici vânjoși, nici foarte înalți, nici bărbieriți proaspăt, nici cu mușchii umflați ci trebuie să aibă chef de viață, să le placă berea cu adevărat și mai ales....să aibă în public prieteni numeroși pentru o susținere serioasă pentru a putea participa la concursul „Regele Berii”.

Nimic nu se poate face pe acest pământ cu stomacul gol. La Oktoberfest cei prezenți vor putea alege ce să mânânce, având posibilitatea să guste din mai multe preparate, ca să-și satisfacă poftele cu un adevărat festin: mici, wurști, ciolan afumat și alte preparate, care sigur le vor face cu ochiul consumatorilor de bere.

Va fi o secțiune de concurs și pentru bărbații foarte puternici, care în cadrul întrecerii vor împinge camioane, un elicopter sau butoaie de bere încărcate cu nisip, în cadrul vestitelor competiții Strong Man. Și pentru că Aeroprotul de la Ghimbav are nevoie de promovare, un episod din această demonstrație de forță va avea loc pe amplasamentul acestuia. Vor veni la Brașov ca să se întreacă atleți din toată lumea: Anglia, Irlanda , Statele Unite, Germania, Olanda și Ungaria, iar din partea României va concura sportivul brașovean Silviu Urdea. Concursul va avea loc la Ghimbav, în zilele de 7 și 8 septembrie 2018.


   Ediția aniversară se va sărbători cu o bere nouă. Pentru că se împlinesc 10 ani de Oktoberfest, specialiștii gustului divin al berii, respectiv reprezentanții Ciucaș, s-au gândit să-și răsfețe clienții cu o nouă marcă de bere, ediție limitată, numită „Ciucaş Malzbier”. Aceasta are o culoare arămie, oferită de extractul de malț și un gust ușor amărui, pentru a se potrivi atât cu preparatele românești, cât și cu cele bavareze. „Ciucaş Malzbier” a fost creată special pentru a completa mesele bogate, care vor fi întinse în cele 11 zile de eveniment, iar gustul nou va atrage cu siguranță ca un magnet.


  Parada care va da start ediției aniversare de 10 ani a Festivalului Berii Oktoberfest, va putea fi admirată joi 06 noiembrie 2018, începând cu ora 16:00, pe traseul Hotel Aro – Palace, Hotel Capitol, B-dul Eroilor, pe lângă Primăria Braşov (latura cu intrarea dinspre Parcul Titulescu) unde vor fi invitate sa se alăture paradei și oficialităţile, continuând pe str. Nicole Iorga – str. Lunga – sens giratoriu Bartolomeu – Calea Făgăraşului – cort „Oktoberfest”.

  Odată parada ajunsă la locația Oktoberfest, se va da cep butoiului cu bere la corturile amplasate în zona fostului stadion Municipal din Bartolomeu.

Organizatorii le promit brașovenilor și turiștilor că vor avea parte de o atmosferă extraordinară și vor găsi tot ce le poftește inima în materie de mâncare și băutură, dulciuri și suveniruri.

Oktoberfest a început timid în 2009, când a fost organizat la Baza Sportivă Olimpia, iar apoi, edițiile ce au urmat au fost din ce în ce mai grandioase, defășurându-se pe Arena Ion Țiriac de la Liceul Sportiv din Brașov. 2017 a adus însă multe îmbunătățiri festivalului, acesta deschizând distracţia în două corturi, montate în zona fostului Stadion Municipal. Extinderea s-a făcut datorită numărului mare de vizitatori din anii precedenți

Iar ediția Oktoberfest din 2018 se anunță de nota 10.

„Aniversarea va fi sărbătorită așa cum se cuvine cu artiști și muzică de calitate, care au încheiat anul cu media 10, cu preparate delicioase de notă maximă, bere în zeci de mii de butoaie, clienți nenumărați și show-uri excepționale. 10 este cifra norocoasă a festivalului Oktoberfest! Vă promitem premii cu zecile, invitați la fel și concursuri #DeNota10” spun organizatorii.

Comentarii

Ultimă oră