Sari la conținut

Guvernul a aprobat un proiect de 371,4 milioane de lei pentru modernizarea DN 1, cu scopul creşterii siguranţei în trafic în localităţi şi în „punctele negre”, a anunţat, ieri, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Din totalul sumei, 103,5 milioane lei reprezintă finanţare europeană, restul banilor fiind asiguraţi de la bugetul de stat.
Doi ani de lucrări. Lucrările de modernizare, care vor dura doi ani, vor avea loc în 7 judeţe printre care şi Braşov. În Ilfov, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj şi Bihor se vor monta separatoare de sens, se vor amenaja sensuri giratorii, întoarceri în „U”, de trotuare, treceri de pietoni şi staţii de autobuz.
Braşov-Sibiu, deja modernizat. În cadrul auditului s-au identificat 65 locaţii, dintre care Poliţia Rutieră şi CNADNR au selectat 34 pentru aplicarea măsurilor de îmbunătăţire a siguranţei circulaţiei. DN 1 începe în Bucureşti şi se termină în localitatea Borş (km 643+271), la frontiera României cu Ungaria. Proiectul nu se referă la sectorul de drum dintre Braşov şi Sibiu, în lungime de 122,5 kilometri, deja modernizat.

Comentarii

Ultimă oră