Sari la conținut

Începe Maialul Râșnovean, a șasea ediție, pe Promenada Sisi din Râşnov

incepe-maialul-rasnovean-a-sasea-editie-pe-promenada-sisi-din-rasnov

În perioada 17 - 19 mai 2019, în Promenada Sisi se va organiza Maialul Râșnovean. Vor fi trei zile de voie bună.

Toţi cei care vor să viziteze Râșnovul la sfarșitul acestei săptămâni pot lua parte la tradiţionalul Maial, un obicei al saşilor din întreaga Transilvanie, o petrecere câmpenească ce altădată era organizată în luna mai în cinstea terminării anului şcolar, fiind totodată şi o sărbătoare a gospodarilor din oraş.


  Program:


  Evenimentul va începe vineri, 17 mai 2019, cu un deosebit recital de muzică de promenadă.


 Sâmbătă, 18 mai 2019, programul evenimentului va începe de la ora 11.00, tot cu muzică de promenadă, după care de la ora 13.00 va avea loc o piesă de teatru de păpuși.


  Pe parcursul zilei vor avea loc mai multe recitaluri de muzică populară (invitată specială -Ioana Bozga), ușoară și folk, iar totul se va încheia la ora 20.00.

Duminică, 19 mai 2019, programul va începe de la ora 10.30, tot cu muzică de promenadă , va dura aproximativ şapte ore și se va încheia în jurul orei 19.30.


.......................................................................................


   „Maialul” este un obicei inspirat dintr-o sărbătoare tradițională a sașilor.


   În Transilvania de altădată, petrecerea câmpenească era organizată în luna mai de școlarii sași în cinstea primăverii. Evenimentul a fost reînviat de Primăria Râșnov și Goscom Cetatea Râșnov în anul 2012, ajungând în prezent la cea de-a șasea ediție.


   Sărbătoarea râșnovenilor este programată pentru perioada 17-19 mai 2019, locația petrecerii câmpenești urmând a fi parcul „Promenada Sisi”, unde vor avea loc spectacole de fanfară, teatru pentru copii, dansuri populare și recitaluri de muzică populară și alte surprize pregătite de organizatori.


    Organizatori: Primăria Râșnov si Asociația Rosenau Turism - Râșnov.

Comentarii

Ultimă oră