Spectacole de excepție în cadrul Festivalului Internațional W.A. Mozart

    Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional W.A. Mozart vine cu spectacole de excepție și în premieră la Opera Brașov.

   Timp de o lună de zile, nouă dintre cele mai bune spectacole de operă, operetă și balet vor fi prezentate în cadrul Festivalului.

   
  Festivalul propune, din 27 ianuarie până în 28 februarie 2019, un număr record de spectacole din opera mozartiană, respectiv concerte simfonice extraordinare, operă, recitaluri, balet, ba chiar şi un inedit spectacol de muzică clasică şi jazz, după cum a precizat Ovidiu Mezei, director al Operei Braşov.

  Festivalul Internaţional W.A. Mozart debutează duminică, 27 ianuarie 2019 – chiar în ziua de naştere a compozitorului, cu spectacolul „Bun găsit, domnule Mozart!”, un spectacol colaj ce va reuni solişti şi solişti balet ai Operei Braşov.

  Următorul spectacol este programat în 2 februarie 2019, şi-l va aduce în faţa spectatorilor pe „Prinţul baghetei” – maestrul dirijor Ilarion Ionescu Galaţi, ce va dirija concertul simfonic extraordinar, în care solist este Remus Azoiţei.

  În 9 februarie 2019 este programat spectacolul de opera „Cosi fan tutte”. În 11 februarie 2019 este programat un recital, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania Braşov.

  Un spectacol în premieră pentru braşoveni va fi însă concertul din 13 februarie 2019, de la ora 18.30, al Kameratei Kronstadt, dirijată de maestrul Cristian Oroşanu, în care solist invitat este Carlo Torlontano, din Elveţia, care cântă la alphorn.

  „Carlo Torlontano a mai cântat la Ateneu, în Bucureşti, în urmă cu scurt timp. Concertul de la Braşov este primul – dacă vreţi, din provincie, în ţara noastră. Este un concert pe care îl aştept de doi ani. Carlo Totrlontano cântă la alphorn, un instrument specific Elveţiei, făcut din lemn, foarte lung”, a explicat Ovidiu Mezei.

 Festivalul va continua cu „Flautul Fermecat”, în 16 februarie 2019.

      Mozart şi jazz – „Motz-ART”

  Vineri, 22 februarie 2019, însă, braşovenii vor avea parte de un alt concert inedit, în care muzica clasică şi jazzul se întâlnesc într-un spectacol „Motz-ART”, cu Nicolas Simon (saxofon, bas clarinet) şi Marcus Schinkel (pian).

  „În fiecare ediţie am căutat să avem ceva nou. Acum ne-am dorit acest concert de jazz, în care punctul de pornire este muzica clasică, din opera lui Mozart, cu Nicolas Simion, braşoveanul care nu mai are nevoie de prezentare, şi Marcus Schinkel”, a mai spus Ovidiu Mezei.

 Festivalul se va încheia în 28 februarie, cu o premieră – „Tanzen mit Mozart”, un balet pe muzică de W.A. Mozart, în care vor evolua solişti şi Ansamblul de balet al Operei Braşov.

 Pe lângă acestea, în fiecare seară de miercuri pe parcursul lunii Mozart, la Muzeul Casa Mureşenilor sunt programate recitalurile de la ora 5, cu muzică din Mozart.    Programul Festivalului Internațional W.A. Mozart:

Duminică, 27 ianuarie 2019, ora 18.30, Sala Operei

BUN GĂSIT, DOMNULE MOZART!

- Spectacol nou extraordinar –
Soliști: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Corina Klein, Valentina Mărgăraș, Maria Petcu-Catrina, Anda Pop, Cristina Radu, Lăcrămioara Schuller, Gabriela Hazarian, Sonia Hazarian, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Nicolae Zaharia, Ștefan Schuller
și Matei Tudose, Mihai Urzicana
Soliști balet: Diana Drăgan, Claudiu Dane, Dorin Mirea
La pian: Ovidiu Mezei
Prezintă: Lorand Cristian
Orchestra Operei Brașov
Preț bilete: 35 lei; 25 lei

Sâmbătă, 2 februarie 2019, ora 18.30, Sala Operei

CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR

Solist: Remus Azoiței – vioară
Dirijor: Ilarion Ionescu-Galați
Orchestra Operei Brașov
Preț bilete: 40 lei; 30 lei

Sâmbătă, 9 februarie 2019, ora 18.30, Sala Operei

COSI FAN TUTTE - Operă de W.A. Mozart

Cu: Anda Pop, Asineta Răducan, Corina Klein, Valentin Marele, Liviu Iftene (debut), Marian Rește
Dirijor: Mircea Holiartoc
Regia: Cristian Mihăilescu
Preț bilete: 35 lei; 25 lei


Luni, 11 februarie 2019, ora 18.00, Centrul Multicultural al Universității „Transilvania”

RECITAL

Cu: Gàbor Előd – vioară, Magdalena Lazăr – violă, Bartha Zsófia – violoncel, Andreea Dragomir – oboi, Diana Nedelea – flaut
La pian: Ovidiu Mezei
Intrarea este liberă! (în limita locurilor disponibile)


Miercuri, 13 februarie 2019, ora 18.30, Sala Operei

CONCERT SIMFONIC KAMERATA KRONSTADT

Solist: Carlo Torlontano (Italia) - alphorn
Dirijor: Cristian Oroșanu
Preț bilete: 40 lei; 30 lei


Sâmbătă, 16 februarie 2019, orele 18.30, Sala Operei

FLAUTUL FERMECAT – Operă de W.A. Mozart

Cu: Nicoleta Chirilă, Dan Popescu, Mihai Irimia, Maria Petcu-Catrina, Nicolae Zaharia, Simona Manole, Cristina Radu, Asineta Răducan, Gabriela Hazarian, Cristian Dicu, Andreea Gurguiatu, Anca Panait, Andromeda Nemeș, Aurel Aron, Marian Rește, Ion Tașcă (debut), Dan Ionescu
Dirijor: Daisuke Soga (Japonia)
Regia: Anda Tabacaru
Preț bilete: 35 lei; 25 lei

Vineri, 22 februarie 2019, ora 18.30, Sala Operei

CLASSIC MEETS JAZZ: „MOTZ-ART”

cu NICOLAS SIMION – MARCUS SCHINKEL DUO
Cu: Nicolas Simion – saxofon sopran, sax tenor, bas clarinet, Marcus Schinkel - pian
Preț bilete: 30 lei

Sâmbătă, 23 februarie 2019, ora 18.30, Sala Operei

NUNTA LUI FIGARO – Operă de W.A. Mozart

Cu: Diana Oros (Elveția), Valentina Mărgăraș, Corina Purcărea (Facultatea de Muzică – Universitatea „Transilvania” Brașov), Cristina Roșu, Andromeda Nemeș, Adrian Mărcan, Lorand Cristian, Ștefan Schuller, Cristian Dicu, Aurel Aron, Paul Tomescu, Alina Ichim, Iulia Pârlea
Dirijor: Traian Ichim
Regia: Carmen Dobrescu
Preț bilete: 35 lei; 25 lei

Marți, 26 februarie 2019, ora 18.00, Sala Operei

RECITAL EXTRAORDINAR

Solistă: Cristina Simionescu – soprană (Opera Națională Română Iași)
La pian: Brîndușa Tudor (Universitatea Națională de Muzică „G. Enescu” Iași)
Preț bilete: 15 lei


Joi, 28 februarie 2019, ora 18.30, Sala Operei

Premieră

TANZEN MIT MOZART – Balet pe muzică de W.A. Mozart

Coregrafia: Nermina Damian
Scenografia: Rodica Garștea
Aistent coregrafie: Ramona Mezei
Soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Brașov
Preț bilete: 35 lei; 25 lei


   În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

 Biletele se pun în vânzare de miercuri, 23 ianuarie 2019, la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).