Sari la conținut
incepe-dracula-film-festival-2018

Concurs de filme horror și fantasy, Parada Zombie și o campanie de donare de sânge!


   Timp de cinci zile, în perioada 17 – 21 octombrie 2018, la Braşov, la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria şi Cinema One, pasionații de filme horror și fantasy vor putea viziona cele mai noi și apreciate filme de gen în cadrul Dracula Film Festival.

Patru filme (care vor avea premiera naţională în viitorul apropiat) vor fi difuzate pentru prima dată în avanpremieră, în România, la Dracula Film Festival:

- „Overlord” (SUA, 2018, premiera în România în 9 noiembrie 2018),
- „Halloween” (SUA, 2018, premiera în România în 19 octombrie 2018),
- „Goosebumps 2: Haunted Halloween / Halloween bântuit” (SUA, 2018, premiera în România în 2 noiembrie 2018),
- „Night eats the World / Sfârşitul vine noaptea” (Franţa, 2018, premiera în România în 19 noiembrie 2018).

Aceste filme vor rula în afara competiţiei şi vor fi proiectate la Centrul Cultural Reduta din Braşov.

Deschiderea Oficială Dracula Film Festival, ediția a VI-a are loc miercuri, 17 octombrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Reduta. În deschiderea festivalului va rula filmul Halloween (SUA, 2018) în regia lui David Gordon Green.

Regia: David Gordon Green;

Cu: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton;
  (Horror, Thriller);
  Durata: 109 min.

Distribuitor România: Ro Image 2000. Premieră.
   Preț bilet: 20 lei

În competiţia de lungmetraj internaţional au fost selecţionate 6 filme din 230, pentru a concura la Dracula Trophi 2018. Acesta sunt:

„Vidar the vampire” (2018-Norvegia); Regizori Thomas Aske Berg, Fredrik Waldeland; comedy, fantasy, horror;
„Fornacis” (2018, Reunion,Franţa); Regizor-Aurelia Mengin;drama, fantasy, mystery;
„Rabbia furiosa: Er Canaro” (2018-Italia); Regizor-Sergio Stivaletti; horror, thriller;
„Lost in Apocalypse” (2018; China); Regizor-Sky Wang; action, adventure, horror;
„Bodrog” (2018, România); Regizor-Mihai Salajan; horror, mockumentary;
„Children of the fall” (2017, Israel); Regizor-Eitan Gafny; dramă, horror, thriller”.


  Toate cele şase filme vor rula la Centrul Cultural Reduta.

Juraţii vor acorda trofeul pentru cel mai bun film din competiţia de lungmetraj, în valoare de 1.000 de euro.

 Pentru competiția de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc au fost înscrise 2.251 de filme din aproape 60 de țări. Din cele 2.251 de filme au fost selectate 15 filme de scurtmetraj internațional care vor concura pentru premiul LITTLE DRACULA 2018 și 5 filme de scurtmetraj românesc care vor concura pentru premiul VLADUTZ.

În competiția de lungmetraje au rămas în competiție șase pelicule.

Selecția filmelor din categoria de lungmetraj a fost realizată de Ioan Big, jurnalist și colaborator cu numeroase publicații de românești și străine, și Alin Ludu Dumbravă, critic de film, scenarist și organizator de evenimente de profil.

Juriul va fi format din Mikko Aromaa, președintele juriului (Finlanda, Directorul Festivalului Night Visions), Oana Giurgiu (România, regizor, producător, Directorul Festivalului Lună Plină) și Caius Dobrescu (brașovean, poet, eseist și romancier, Profesor Universitar la Facultatea de Filologie a Universității din București, specialist în teoria literaturii). Jurații vor acorda trofeul pentru cel mai bun film din competiția de lungmetraj, în valoare de 1.000 de euro.

Parada Zombie

În cadrul „Dracula Film Festival” se pregătește o nouă ediție a Paradei Zombie. Evenimentul este programat pentru sâmbătă, 20 octombrie 2018, în Piața Sfatului.

Parada va porni sâmbătă de la ora 19.00 din fața Centrului Cultural Reduta, apoi va străbate centrul orașului pe traseul Piața Sfatului – strada Republicii – Modarom și înapoi în Piața Sfatului.

Pasionații personajelor din filmele horror sunt invitați să participe mascați la această paradă, cu șansa de a câștiga premii „Dracula Film Festival”.

„În seara de 20 octombrie 2018 Brașovul va fi invadat de zombie! Morții-vii vor mărșălui pe traseul Modarom - Strada Republicii - Piața Sfatului. Toți brașovenii sunt invitați la paradă, iar cei care vor alege să se transforme pentru scurt timp în zombie vor fi premiați. Voluntarii festivalului vor da startul paradei, dar te vrem și pe tine costumat și gata de traseul groazei. Doi make-up artiști te vor ajuta să ai o apariție de speriat. Vino între orele 18.00 și 19.00 în fața teatrului Sică Alexandrescu și cere un machiaj GRATUIT fetelor. Participanții transformați în zombie vor primi invitații la Gala de Închidere Dracula Film Festival. Până pe 20 octombrie exersează-ți mersul de zombie și anunță toți prietenii să vină cu tine la Zombie Walk!” așa sună invitația organizatorilor la Parada Zombie.

„Oamenii au nevoie de sânge! Dracula se descurcă”

Și în acest an Dracula Film Festival și un spital privat din Brașov își unesc forțele în campania „Oamenii au nevoie de sânge! Dracula se descurcă”.

Campania are scopul de a conștientiza cât mai multe persoane despre nevoia donării de sânge și își propune să determine cât mai mulți brașoveni să doneze, oferindu-le premii în semn de mulțumire.

Astfel, în plus față de pachetul donatorului oferit de Centrul de Transfuzii Brașov, donatorii vor fi răsplătiți cu următoarele premii:

- 10 abonamente la toate filmele din competiția de lungmetraj din cadrul Dracula Film Festival
- 10 carduri cadou de 100 lei fiecare, la Optiplaza
- 10 invitații la Cinema One
- 5 sticle de vin cu eticheta Dracula Film Festival

Persoanele care vor dona sânge în această campanie sunt așteptate să vină cu biletul de donator la recepția spitalului privat , pe strada Școlii nr. 8, Brașov, pentru a-și ridica premiul.

  Dracula Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Comentarii

Ultimă oră