Sari la conținut

Începe a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare

incepe-a-doua-etapa-a-inscrierilor-in-clasa-pregatitoare

O săptămână la dispoziţie pentru a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare.

Părinţii care nu şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare în prima etapă, o pot face începând de joi, 12 aprilie, până în 18 aprilie, când are loc a doua etapă pentru depunerea solicitărilor.

În clasa 0 pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până 1 septembrie inclusiv.

La solicitarea părinţilor, copiii pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Validarea cererii-tip este obligatorie şi are loc în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18.

La nivelul judeţului Braşov, pentru anul şcolar 2018 - 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a prevăzut circa 250 de clase, cu peste 5.500 de locuri, dintre care aproximativ 4.450 de locuri au fost deja ocupate, cererile fiind aprobate.

Înscrierea în cea de-a doua etapă se face pe locurile rămase libere după prima etapă, iar rezultatele vor fi afişate pe 23 aprilie.

Comentarii

Ultimă oră