Sari la conținut

Primii care vor deschide seria protestelor vor fi dascălii de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Ei vor picheta miercuri Prefectura alături de colegii de la Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), care sunt afiliaţi CNS Cartel Alfa, dar şi alţi bugetari aparţinând acestei confederaţii. De asemenea, vor fi prezenţi şi lideri ai filialei Braşov a Blocului Naţional Sindical (BNS), dar şi de la Confederaţia "Meridian".


Marş şi în Capitală. Joi, vine rândul la pichetare colegilor de la FEN, conform calendarului stabilit la nivelul federaţiei, însă este de aşteptat ca şi colegii din FSLI să le întoarcă favorul şi să li se alăture la protestul din faţa Prefecturii. În aceeaşi zi, Federaţia Spiru Haret a primit aprobare să facă un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş spre Ministerul Educaţiei, unde cei 2.000 de sindicalişti aşteptaţi să participe îşi vor striga păsurile. În acelaşi timp, 80 de sindicalişti vor picheta sediul Ministerului Muncii. Tot în această zi, în toate şcolile din ţară nu se vor desfăşura activităţi de predare, urmând să fie dezbătut proiectul Legii Educaţiei de către profesorii afiliaţi
celor patru sindicate.


Vin pensionarii la rând. Vineri, Sindicatul Liber al Pensionarilor Braşov trece la acţiunea de pichetare a Prefecturii Braşov, acţiunea fiind o sprijinită de FUJCNSLR - FRĂŢIA, Filiala Braşov.La acţiune vor participa circa 150-200 membri de sindicat pensionari. La Bucureşti, pensionarii vor picheta sediul Guvernului.

Comentarii

Ultimă oră