Sari la conținut
incendiu-pe-tampa

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, duminică seară, pe Muntele Tâmpa. La faţa locului au intervenit 30 de pompieri cu trei autospeciale. Focul a cuprins o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi riscă să se extindă, zona fiind greu accesibilă.


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, pompierii au intervenit la faţa locului, dar operaţiunea a fost extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile, a lipsei surselor de apă, dar şi a faptului că era întuneric.


”Este vorba despre un incendiu care a izbucnit în zona Şaua Tîmpei. Este un incendiu de lizieră, arde vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Incendiul s-a extins şi la câteva trunchiuri de copaci. Se intervine cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi 30 de persoane. Este o intervenţie dificilă deoarece accesul în zonă nu este uşor şi este nevoie ca pompierii să se deplaseze şi pe jos. În plus, în zonă nu prea sunt surse de apă“, a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Comentarii

Ultimă oră